Menu Sluiten

Vakantiestress voorkomen| Hoe ga ik rustig op vakantie

Vakantiestress voorkomen| Hoe ga ik rustig op vakantie

Vakantiestress voorkomen |Keep calm and enjoy your vacation!

Het hele jaar werken wij er naar toe: de zomervakantie. Maar als het eindelijk zover is krijgen wij ineens spontaan vakantiestress. Komt je dit bekend voor en wil jij vakantiestress voorkomen? Lees dan mijn blog.

De laatste loodjes

Voordat we op vakantie gaan moet er ineens van alles gebeuren, op het werk moet alles afgesloten en overgedragen  worden, het huis moet gepoetst zijn, er moet iemand geregeld worden voor de post en het sproeien van de tuin, de vakantiebestemming moet nog geboekt worden en deze moet natuurlijk perfect zijn dus zit je avonden online te kijken naar foto’s om het beste plekje te vinden. Geloof mij na 3 avonden achter de laptop heb je nog steeds niet geboekt want misschien komt de vierde avond ineens nog iets beters of mooiers voorbij, dat wil je niet missen natuurlijk. En wat denk je van het inpakken van de koffer of auto? Alles moet mee want stel je voor dat je iets niet bij je hebt dan is je hele vakantie verpest.. toch?!

Waarom maken we het ons zo moeilijk, vakantie is toch bedoeld om te ontspannen, en te genieten van elkaar, de zon en lekker eten.

Tips om vakantiestress te voorkomen

In deze blog deel ik een aantal tips voor een stressloze vakantie.

1. Afkicken van je smartphone of tablet!

Dat is in het begin best even lastig maar als je je telefoon of tablet niet of nauwelijks gebruikt in je vakantie, dan ben je pas echt op vakantie. Je hoofd moet leeg en dat lukt niet met al die prikkels van inkomende berichtjes of mailtjes. Kies bewust wanneer je je telefoon aan zet en doe dit bijv. max 10 min. per dag.  Zo geniet je meer van de dingen om je heen en je hebt aandacht voor je partner, kinderen of een goed glas wijn!

2. Geniet van de zon!

Door de huid aan de zon bloot te stellen maakt je huid een zeer belangrijk stofje aan in je lichaam en dat is vitamine D3. Dit is ongeveer de brandstof voor je immuunsysteem. Dus doe jezelf een plezier, ga iedere dag lekker in de zon zitten. In een kwartier tijd maak je al heel veel vitamine D3 aan.

3. Laat je vakantie thuis al beginnen.

Na een lange autorit of vliegreis eindelijk aankomen op je vakantie adres is voor veel mensen echt een opluchting. Vooral auto-rijders nemen te weinig rust onderweg, of reizen zelfs ‘s nachts. Dat ben je niet gewend en je komt gebroken op je vakantielocatie aan. Maar doe het nu eens anders. Zodra je in de auto stapt begint je vakantie, begint het genieten. Neem de tijd en las een aantal rustmomenten in, je komt veel ontspannender aan op de bestemming.

4. Lees een goed boek!

De E-readers van tegenwoordig maken het helemaal makkelijk en je kunt een hele bibliotheek in dat apparaatje stoppen, dus ook nog keuze genoeg. Ook al ben je geen lezer, probeer het eens!

5. Neem iedere dag even vakantie!

Als je terug komt van vakantie, wil je het vakantie gevoel het liefst zo lang mogelijk vast houden, maar eenmaal weer aan het werk vervallen wij vaak weer in de dagelijkse sleur. Probeer iedere dag een beetje vakantie te houden, pak in je pauze een bak koffie en ga lekker even in de zon zitten, of neem de tijd voor een goede lunch zonder je mobiel. Probeer de dingen die je doet ook met aandacht te doen, je bent vaak met 100 dingen tegelijk bezig maar focus je op 1 ding. Relax!

Geniet van de zomer!!

Meer tips over op vakantie gaan?? Lees dan:

  1. Welke medicijnen je mee moet nemen om vakantie
  2. Waarom je op vakantie meer in het nu bent
  3. Hoe jij je vakantiegevoel zo lang mogelijk vast houdt

Waar ga jij dit jaar heen op vakantie??

Recente artikels van Feike Huisman (Meer lezen)
Deel dit artikel