Menu Sluiten

This is how we do it! Wat wij kunnen leren van Max Verstappen

Max Verstappen

Zat u ook op het puntje van uw stoel toen Max zijn zege tijdens de Grand Prix in Maleisië pakte? Wat een held! Daar kunnen wij iets van leren… ‘I will focus on the race and not start dreaming’ zegt Max Verstappen vorig jaar vlak voordat hij fenomenaal inhaalraces rijdt tijdens de Grand Prix in Brazilië. Ongetwijfeld is hij gezegend met een uitzonderlijk talent, maar hij is ook een bijzonder mens. Een echte inspirator en dat met zijn 20 jaar.

Focus

Het verbaast me nog steeds hoe snel er bij een manager wordt aangeklopt als er goede resultaten worden geboekt om te vragen wanneer de next step is. Als je continue aan het dromen bent waar je wilt komen dan verlies je focus. Focus op waar je nu mee bezig bent en heb vertrouwen in jezelf maar ook jouw manager. Max heeft de focus gehouden en het vertrouwen in zijn manager en dat resulteerde in promotie van Scuderia Torro Rosso naar Red Bull Racing. En in 2018 op jacht naar een wereldtitel!

Attitude

Als je goed bent, kun je dit van de daken gaan roepen. Of dit slim is moet je jezelf afvragen? Je kunt heel goed zijn in jouw vakgebied, maar ondertussen arrogant zijn tegen de mensen om je heen. Ego kun je beter in de koelkast laten.

Hoe je omgaat met anderen zegt veel over jou. Wie neem je aan? Iemand die goed is in zijn werk en vaker arrogant is of iemand die redelijk goed is in zijn werk echter respectvol communiceert? Gelukkig voor Red Bull Racing bezit Max beiden: subliem in zijn werk en hij gedraagt zich als echte team player met het hart op juiste plek. Hij maakt geen onderscheid tussen mensen, maar behandelt iedereen op een respectvolle manier.

Doorzettingsvermogen

Ben ook niet bang om fouten te maken. Falen is een leermoment. Als je het niet hebt geprobeerd dan faal je pas echt. Zelf leren zorgt voor onbetaalbare momenten die je niet kan leren uit een boek.

Op de leeftijd van 4 jaar wilde Max al karten. Nu met 20 jaar wint hij gisteren zijn 2e eerste podiumplek en dit is doorzettingsvermogen met een uitroepteken en de juiste mindset. Ondanks alle pech die hij met zijn motor gehad heeft is hij blijven geloven in zichzelf. Dieping buiging!

Focus, jouw gedrag, jouw mindset en doorzettingsvermogen zijn essentieel. Wie weet hoe ver jij komt! Wie weet roep jij straks net als Max: ”This is how we do it.”

Recente artikels van Moniek Van Rheenen-Schreurs (Meer lezen)
Deel dit artikel