Menu Sluiten

Kan jij als hardwerkende vrouw ook nog minnares zijn?

minnares

Seksualiteit is iets wat iedereen wel op een of andere manier bezighoudt. Ook al is het maar in het idee dat het er voor jou niet perse hoeft te zijn. 

Als je een doelgroep neemt waarbij hard werken, hoge verwachtingen en willen presteren een grote rol spelen, dan kan je verwachten dat dit niet alleen op zakelijk gebied zo is, maar ook op privé gebied: een goede moeder zijn, een goede vriendin, een goede partner zijn, maar ook een goede minnares. En vooral dit laatste kan voor veel vrouwen een uitdaging zijn. Want als je prestatiegericht bent, hoe meet je dan of je voldoet aan de verwachtingen van een goede minnares? 

Minnares zijn

Ik kies het woord minnares hier bewust, omdat er in veel relaties nauwelijks meer onderscheid is tussen partners zijn, ouders zijn en geliefden zijn, terwijl dit binnen een relatie hele andere disciplines zijn. De beste ouders kunnen elkaar volledig verloren zijn in de slaapkamer, terwijl de meest onvoorwaardelijke geliefden zo symbiotisch kunnen zijn, dat ze als ouders niet kunnen voorzien in de behoefte van hun kinderen. 

Het woord minnaar of minnares duidt op jouw seksuele ik. Om een goede minnares te zijn, voor jezelf of voor je partner, is het allereerst belangrijk om na te gaan wat een goede minnares eigenlijk omvat. De definitie van ‘goed’ wordt namelijk bepaalt door het samenspel en de behoeften tussen jou en je partner: hoe jij je seksueel beweegt, hoe je flirt, hoe je seksueel contact met je partner, of jij jouw seksuele behoeften in beeld hebt en die van jouw partner. Een goede minnares kan genieten van seksualiteit en liefdevol zijn naar zichzelf en de ander toe. 

Frequentie van seks

Hiermee is dus niets gezegd over de frequentie van het aantal vrijpartijen of het aantal attributen dat erbij gehaald moet worden. Het gaat over jullie twee en wat jullie nodig hebben. En absoluut zal er vaak genoeg een uitdaging liggen wanneer jullie daarover niet op 1 lijn liggen, maar ga eerst eens aandachtig op onderzoek uit wat het dan is dat JIJ nodig hebt om een goede minnares te zijn, om comfortabel te zijn met je seksuele ik. 

Gek genoeg is seksualiteit, en dus jouw rol als minnares, een van de eerste dingen die te lijden heeft onder de drukte en verwachtingen van al het andere in het leven. En dat is zo zonde! Want eigenlijk lijkt het vaak ook een ultieme vorm van vermijding: ’als ik me er niet 100% comfortabel mee voel, niet het gevoel heb daarin te kunnen presteren zoals mijn partner het zou willen, dan doe ik het gewoon niet’. We gunnen het onszelf niet om prioriteit aan onze seksuele relatie met onszelf en onze partner te geven, terwijl we dit wel doen aan al die andere zoals werk, boodschappen doen, sporten en de kinderen. 

Maak seks een prioriteit

Vraag jezelf eens eerlijk af hoeveel prioriteit jij geeft aan jouw seksuele relatie. Of dit nou met je partner is, of met je zelf. Vind jij jezelf een goede minnares? En als het antwoord nee is, heb jij er dan voldoende tijd in geïnvesteerd en het voldoende prioriteit gegeven, om daar iets aan te doen? En als het antwoord ja is: wat doe jij dan heel bewust om hierin te blijven investeren?

Deel dit artikel