Heimwee 'the day after': 6 redenen waarom Kerst zo leuk is

1. Familie en vrienden

Sociale contacten zijn goed voor je. Weer lekker bij kunnen kletsen, een gevoel van geborgenheid en veel lachen maakt dat je stemming in deze dagen een extra boost krijgt. Dit hebben we wel nodig in die koude decembermaand. Zorg er daarnaast natuurlijk wel voor dat je deze dagen niet propvol hebt zitten met alleen maar sociale verplichtingen, wat tijd voor jezelf blijft belangrijk.

2. Christmas is too sparkly – said no one ever

Een gezellige omgeving doet je stemming wonderen. Je zou de decemberperiode dan ook wel eens kunnen zien als de tijd waarin je hier optimaal van kunt profiteren. Overal waar je komt is het gezellig verlicht, van je favoriete koffietentje, tot de winkelstraat waar je in loopt. Ook je eigen huis is in deze periode nog gezelliger en knusser. Dus ophangen maar die lichtjes en kerstballen!

Laat die lampjes, kaarsjes en mini-kerstboompjes nog maar lekker even staan.

3. Vrij!

Wanneer je onregelmatige diensten hebt gaat deze vlieger niet altijd op, voor velen zijn de kerstdagen echter heerlijk vrije dagen. Daar waar je normaal je maandag of dinsdag op kantoor moet uitzitten, kun je nu ’s ochtends lekker rustig opstarten, zo veel kerstfilms kijken als je wilt en ’s avonds uitbuiken tot je er genoeg van hebt.

4. Dear Santa, just leave your creditcard under the tree

Wat is er nou leuker dan cadeautjes krijgen en geven? Juist, inkopen en uitpakken dus die handel! Het geven van iets moois aan iemand waar je om geeft, de ander blij zien met iets wat jij hebt uitgezocht, geeft een fijn gevoel. Laten we vooral niet voorbij gaan aan het feit dat het minstens zo leuk is om dat ene paar droomschoenen, dat weekendje weg of die heerlijke sjaal zelf te ontvangen.

5. Kerstetentjes

Eten maakt ons meestal erg blij. Met kerst komen er nog eens extra lekkere gerechten op tafel, mag je hele avonden tafelen en genieten van de lekkerste toetjes. Goed en lekker eten zorgt ook voor een fijn gevoel, gun jezelf dus dat heerlijke kerstdiner!

6. Ontspannen

Lekker de hele maand december kerstfilms en All you need is love kijken. December is per uitstek de meest geschikte periode om legitiem met je tissues, thee en kerstkransjes voor de televisie te snotteren en op de bank neer te strijken.