Menu Sluiten

5 tips voor meer energie in de donkere maanden

Meer energie in de donkere maanden

De herfst is inmiddels in volle gang in Nederland en dat betekent ook dat de dagen weer korter en donkerder worden. Voel jij de winterdip al om de hoek gluren? Dit jaar geven we hier niet aan toe! Met deze 5 tips voor meer energie tijdens de donkere maanden zal jij je de komende tijd een stuk beter voelen. Zo hoef je geen dubbele voorraad koffie in huis te halen. 

Verander jij tijdens de donkere maanden ook in een huismus? Het is natuurlijk heerlijk om jezelf lekker te verstoppen onder een warm dekentje wanneer het buiten koud is, maar goed voor je energie level is het helaas niet. Dat brengt ons meteen bij tip #1. 

PAS DIT DAGELIJKS TOE: 5 TIPS VOOR MEER ENERGIE

  1. GA NAAR BUITEN

Maak een lekkere herfst wandeling door het bos of zorg er in ieder geval voor dat je elke dag minimaal 10 minuten buiten bent. Niet alleen zal de frisse lucht je goed doen, maar ook daglicht is goed voor jouw energie level en gemoedstoestand. 

  1. KOM IN BEWEGING

Lig je zonder energie op de bank of val je bijna in slaap achter de computer? Hup, tijd om in beweging te komen. Maak een ommetje, sport een uur fanatiek en neem de fiets in plaats van de auto. Door te bewegen krijg je meer energie. 

  1. EET GEZOND

Dit is natuurlijk het hele jaar belangrijk, maar de donkere maanden staan bekend om de ‘snoepmaanden’. Niet heel gek, want de Sinterklaas lekkernijen liggen vanaf september alweer in de winkels. Hierdoor krijg je doorgaans meer suiker binnen en dit zorgt voor veel pieken en dalen in je suikerspiegel. Na een suikerpiek zit je laag in je energie. Probeer daarom het snacken te balanceren en aan te vullen met een gezond eetpatroon. 

  1. WEES LIEF VOOR JEZELF

Lief voor jezelf zijn behoort zeker tot de tips voor meer energie tijdens de donkere dagen. Plan vaak een verwen momentje voor jezelf in. Besteed aandacht aan je uiterlijk en mindset. Wanneer jij goed kan aanvoelen waar je zelf behoefte aan hebt en deze behoeftes kan vervullen tijdens deze verwenmomentjes zal je beter in je vel zitten. Wie zich goed voelt heeft maak meer energie. 

  1. DRINK LEKKER VEEL (THEE)

Ook dit is het hele jaar door belangrijk, maar tijdens de koudere maanden is het heerlijk om veel koppen warme thee te drinken. Daarnaast zorg je er ook voor dat je jouw lichaam voorziet van voldoende vocht om goed te kunnen functioneren. Dit is ook belangrijk om jouw energie level hoog te houden. 

Pas deze tips dagelijks toe en sla de wintertip zonder enige moeite over dit jaar!

Wat zijn jouw favoriete tips voor meer energie tijdens de donkere dagen? 

Deel dit artikel