Menu Sluiten

Deze vijf winterse kruiden boosten je immuunsysteem

De griep heerst al een tijdje in het land. Ben je tot nu toe de dans ontsprongen en wil je niet alsnog geveld worden, dan is het slim om je immuunsysteem versterken.

En dat kan makkelijker, simpeler én goedkoper dan je denkt. Namelijk door wat (extra) kruiden over je eten te strooien.

Kurkuma

Wij hebben het al eerder gezegd, maar dit gouden goedje is een waar wondermiddel. Kurkuma is familie van de gember en bevat een krachtig antioxidant dat onder andere ontstekingen tegengaat. Breng je (wok)groenten hiermee op smaak of geef je rijst een geel kleurtje door het samen te koken. Met een extra snufje peper wordt kurkuma trouwens nog beter in je bloed opgenomen.

Gember

Je bent fan of niet. Gember geeft een gerecht smaak, maar stimuleert ook het verteringsproces en gaat misselijkheid tegen. Gember kun je in soepen en wok-schotels verwerken of zet een grote pot verse gemberthee. 

Cayennepeper
Houd je van spicy? Dan zit je met cayennepeper gebakken. Cayennepeper bevat capsaine wat in verband wordt gebracht met een lage bloeddruk. Voeg een mespuntje (meer dan genoeg kan ik je vertellen) toe aan soepen, groenten, kip of vis.

Kardemom

Misschien iets onbekender dan zijn zusje gember, maar ook een koningin onder de kruiden. De flavonoïden werken ontstekingsremmend en cineol werkt ontsmettend. Beetje experimenteren, maar werkt prima in combinatie met kaneel en geeft zoete gerechten wat warmte.

Kaneel

Wij wisten al dat kaneel goed voor je was. Kaneel bevat antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, is ontstekingsremmend en het barst van de antioxidanten. Voeg dus maar een extra lepeltje toe aan je koffie, smoothie of havermoutje.

Bron: AD.nl

Meer lezen?

Misschien vind je volgende artikels interessant:

Latest posts by Linde Tersteeg (see all)
Deel dit artikel