Menu Sluiten

Fertiliteitsmassage: waarom en voor wie?

Fertiliteitsmassage

In de week van de vruchtbaarheid neem ik je mee naar manieren om je natuurlijke vruchtbaarheid te vergroten. Zodat je kennis kunt maken met verschillende wegen die je kunnen ondersteunen. Vandaag stel ik je voor aan José Aalbers, fertiliteitsmassage therapeut bij Praktijk Aalbers.

Wat is fertiliteitsmassage?

Fertiliteitsmassage is een massage van de buik. Het richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van de baarmoeder en eierstokken. De kwaliteit van eicellen verbetert, hormonen komen in balans en baarmoederslijmvlies krijgt de juiste dikte. De baarmoeder wordt gestimuleerd om weer beter te bewegen. Hierdoor krijgt je vruchtbaarheid direct een enorme boost. 

Je buik speelt een centrale rol

Een fertiliteitstraject is ontzettend stressvol en beheerst vaak je hele leven. De ziekenhuisbezoeken, hormonen, wachtweken, hoop en verdriet. Daarom is het zo belangrijk om ook te kunnen ontspannen. Wist je dat je buik dé plek is waar emoties worden opgeslagen? Je buik is het centrum van je gevoel. Vandaar ook de uitdrukking: je buik ergens vol van hebben.

Minder spanning door fertiliteitsmassage

Door fertiliteitsmassage ervaar je minder spanning in je buik waardoor er meer ruimte in je buik ontstaat en je stressniveau daalt. Zo verbeter je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid waardoor je sneller zwanger kunt worden. Bij medische behandelingen zorgt de massage voor de beste omstandigheden. 

Ervaringsverhaal

“Enkele maanden geleden stapte ik verwachtingsvol de – voor mij toch wel hoge – drempel over bij Praktijk Aalbers. Ik vond het spannend: wat zou ik kunnen verwachten van een fertiliteitsmassage? Zou ik verbetering merken in mijn onregelmatige cyclus en mijn PMS moodswings? En zou ik misschien op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden? 

Liefdesbaby

Al zolang wij elkaar kennen, weten we dat we graag een kindje zouden willen krijgen. Hoe gaaf zou het zijn om een kindje te voelen groeien dat helemaal van ons samen is en uit onze liefde ontstaan? Voor sommige mensen is zwanger worden heel natuurlijk, bijna doodgewoon. Hoewel wij er nooit zo makkelijk over gedacht hebben, was het stiekem wel een teleurstelling toen we na ruim een jaar nog niet zwanger waren. Daar waar velen naar de huisarts zouden stappen, voelden wij meer de behoefte om te kijken naar natuurlijke mogelijkheden. We hebben om ons heen genoeg stellen zien worstelen in zware trajecten. We wisten hoe heftig het zou worden als we ons daarin zouden gaan begeven. Wilden we daar überhaupt wel aan beginnen? 

Luisterend oor

Via Facebook las ik over Praktijk Aalbers, waar onder andere fertiliteitsmassage wordt verzorgd. Na verschillende blogs van José te hebben gelezen, ging ik overstag. Ik zat tijdens onze eerste ontmoeting nog amper op mijn stoel of de tranen stroomden al over mijn wangen! Blijkbaar voelde de sfeer veilig genoeg om meteen open te zijn en José ons verhaal te vertellen.

Ervaringsdeskundig

José had echt een luisterend oor en aandacht voor mij. Daar waar je je in een zakelijk ziekenhuis misschien wel eens een nummer voelt, voel je je bij José echt gezien. Ze is duidelijk en professioneel in haar uitleg. Ze denkt met je mee en is punctueel in haar terugkoppeling. Het voelt vertrouwd dat José ervaringsdeskundige is. Ze weet wat het is om veel geduld te moeten hebben, ze kent de teleurstelling die je kunt voelen bij wéér een menstruatie en ze kent de heftigheid van trajecten. Dat merk je in haar manier van spreken en behandelen.

Fertiliteitsmassage: “De laatste keer viel ik zelfs in slaap”

De massage is heel ontspannen; de laatste keer viel ik zelfs bijna in slaap! Bij mijn laatste menstruatie merkt ik dat ik minder oud bloed vloeide en korter menstrueerde. Daarnaast voelde ik me minder ‘bitchy’. Ik had geen pijnstilling nodig voor vervelende buikpijnen of een zeurderig gevoel in mijn benen. Kortom: alleen al wat dát betreft zou ik andere vrouwen de massages zeker aanraden! 

Op dit moment weet ik niet of ik zwanger ben of dat ooit zal worden

Wat de toekomst ook brengt: ik ben blij dat ik kennis heb mogen maken met deze bijzondere massages en de zelf-massage technieken die ik heb mogen leren. Deze werken ontspannen voor mij en verlichten mijn menstruatiedagen.  En dan hoop ik “natuurlijk” dat ik op een mooie dag uiteindelijk een eigen kindje in mijn armen mag houden!”

Geef het tijd en investeer in complementaire zorg

Voor iedereen met een kinderwens; geef het de tijd, zorg voor een goede voorbereiding en investeer in complementaire zorg. Om jullie te laten ervaren hoe effectief de behandeling is geeft José een fertiliteitsmassage weg aan één van jullie.

Hoe doe je mee?

1. Volg Praktijk Aalbers op Instagram en Facebook
2. Deel deze blog op social media
3. Reageer in een reactie dat je mee doet of voor wie

Recente artikels van Melanie Peters (Meer lezen)
Deel dit artikel