Menu Sluiten

Shake it off: dansen is gezonder dan wandelen

Dansen is gezonder dan wandelen

Volgens onderzoekers van Harvard Medical School is dansen niet alleen leuk en gezellig, maar ook ontzettend goed voor je cognitieve functies. Maar ook voor andere lichamelijke kwalen kan ’t helpen om eens flink met je heupen te schudden.

Dizzy

Dus: vlug die dansvloer op, stellen wetenschappers. Zo maak je nieuwe spieren aan als je danst, verlaagt je cholesterol haast vanzelf en ook niet geheel onbelangrijk: je verbrandt vet. Ook kan het mensen minder duizelig maken en je krijgt op latere leeftijd minder last van broze botten. En ja, je humeur wordt er ook beter van. Je brein maakt namelijk endorfines aan waardoor je je echt gelukkiger voelt. Je hoeft niet als een pro te kunnen shaken en zwieren: iedere vorm van dans doet ’t ‘m al.

Geheugen

Nog meer overtuiging nodig? Door het ritmische bewegen met je lijf en je hoofd maak je je hoofd binnen no time leeg. Dus iedereen met wat stress: hup, van links naar rechts… Als je echt werk maakt van het dansen en dus bijvoorbeeld een lesje neemt, dan wordt je geheugen ook getraind omdat je alle pasjes moet onthouden. Win-win – in dat geval: hoofd fit, lijf fit.

Bron: &psychologie / Harvard Women’s Health

Deel dit artikel