Menu Sluiten

Hoe bereid jij je lichaam voor op een zwangerschap?

Voorbereiden op zwangerschap

Yes! Jullie gaan ervoor: een kindje. Wat kun je zelf doen om een zwangerschap te bespoedigen? En welke acties kun je ondernemen als het niet vanzelf gaat? Wat heeft jouw lichaam nodig?

Word een hovenier

“Nourish the soil, before planting the seed’. Deze metafoor onderstreept het belang van een goede voorbereiding. Als je zaadjes in je tuin plant, dan doe je dat niet in hartje winter als het ijskoud is. En plekken die gortdroog zijn of waar geen zon komt, laat je ook liever liggen. Je bereidt de aarde voor: schoffelen, onkruid weghalen, bemesten, voldoende sproeien. Je weet dat de kans dat je dan mooie bloemen en planten krijgt, veel groter is dan dat je de tuin niet pootklaar maakt.
Zo werkt dat ook bij een kinderwens. Optimaliseer de omstandigheden, zodat je je ‘plantje’ de beste start geeft. Zo ben je goed voorbereid op een zwangerschap.

Vruchtbaarheid is complex

Naast het natuurlijke verouderingsproces zijn er allerlei factoren die je zwangerschapskans beïnvloeden zoals stress, luchtvervuiling en toxines, leefstijl en voedingspatroon. Vruchtbaarheid is een ingewikkeld proces. Zowel de Westerse als Oosterse geneeskunde kunnen geen garanties geven op succes. De uitkomst van een zwangerschap is helaas niet alleen afhankelijk van je inzet. Er is dus geen gegarandeerde beloning van je moeite. Maar je kunt wel zo veel mogelijk factoren op groen zetten zodat je je kans op een zwangerschap vergroot en goed voorbereid bent.

Zo vergroot je je kansen op een zwangerschap

Je lichaam geeft allerlei signalen over hoe het gesteld is met de gezondheid en de mogelijkheid tot zwangerschap. Chinese Geneeskunde maakt gebruik van al deze signalen om een diagnose te stellen. Als een Sherlock Holmes gaan acupuncturisten op zoek naar wat een eventuele belemmering voor een zwangerschap kan zijn. Menstruatieklachten en de basale lichaamstemperatuur zijn hele belangrijke informatiebronnen.

Deze kennis en inzichten wil ik graag met je delen. In de week van de vruchtbaarheid van 5 -11 november organiseer ik een Facebook Live over het onderwerp ‘Wat menstruatieklachten zeggen over je vruchtbaarheid’. Kijk je mee op donderdag 8 november om 20.00 uur?

httpss://www.freya.nl/agenda/facebook-live-veelvoorkomende-menstruatieklachten/

Recente artikels van Melanie Peters (Meer lezen)
Deel dit artikel