Categorieën
Medisch

Gezond: broccoli-courgette soep met zalmsnippers

Vandaag staat er een lekkere en makkelijke maaltijd op de planning. Een recept dat perfect past binnen een gezonde levensstijl. Ideaal voor jou wanneer je in januari (weer) gezond(er) wil gaan eten. Deze broccoli-courgette soep met gerookte zalmsnippers is binnen 15 minuten klaar. Een makkelijke maaltijd die dus uitermate geschikt is na een lange werkdag of gewoon na een luie zondag. Lees je mee?

Gezonde soep binnen 15 minuten

Ben jij ook zo gek op makkelijke recepten? Deze rijke soep zit vol goede voedingsstoffen die jouw lichaam voorziet van de nodige vitamines en mineralen. Vooral tijdens de winterse maanden waarbij een verkoudheid en de griep op de loer ligt is het belangrijk om jouw lichaam goed te verzorgen. 

Voeg naast de zalmsnippers ook wat extra kiemgroente toe. Wist je dat kiemgroenten echte vitamine bommetjes zijn? Ze bevatten ontzettend veel antioxidanten en maken jouw maaltijd dus in één klap nog gezonder. Daarnaast voegt het natuurlijk ook extra smaak toe aan de broccoli-courgette soep. 

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 1 witte ui
  • 1 groentebouillon blokje 
  • 400 gram broccoli (zonder stam)
  • 1 courgette (ongeveer 200 gram)
  • 400 ml water 
  • paar plukjes kiemgroente 
  • 2 tl crème fraîche 
  • 100 gram gerookte zalm
  • Gemalen peper 
  • Olijfolie

* Eet je geen vis? Vervang de gerookte zalm dan voor dunne reepjes zongedroogde tomaatjes. 

Bereidingswijze: 

  1. Snij de trosjes broccoli doormidden en kook deze voor ongeveer 6 minuten in een ruime pan op middelhoog vuur. 
  2. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
  3. Fruit dit in een klein beetje olijfolie voor 3 minuten op laag vuur in een koekenpan. Voeg hier naar smaak nog wat gemalen peper aan toe. 
  4. Snij de courgette in dunne plakken en voeg dit na 3 minuten toe aan de koekenpan. 
  5. Bak dit nog 8 minuten mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig door. 
  6. Kook in de tussentijd 400 ml water en voeg dit vervolgens samen met de gekookte broccoli, gebakken groente uit de koekenpan, 2 tl crème fraîche en 1 bouillon blokje toe aan een blender. 
  7. Mix op hoge snelheid voor ongeveer 30 seconde tot een glad geheel.
    TIP: je kan ook alles samenvoegen in een soeppan en fijn pureren met een staafmixer. 
  8. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog een beetje water toe.
  9. Schep de broccoli-courgette soep in een kom en maak af met wat gerookte zalmsnippers, een plukje kiemgroente en wat extra gemalen peper. 
  10. Geniet ervan!
Deel dit artikel