Menu Sluiten

Dít zijn de foodtrends voor 2018

Een nieuw jaar vraagt ook om nieuwe foodtrends. We hoeven niet meteen van oude trends afscheid te nemen, maar verandering van spijs doet eten. Verschillende glazen bollen zijn er weer bij gepakt en in 2018 ga je dit veel zien.

Bosje bloemen
Een bloemetje geef je niet meer, maar dat eet je. Vooral roos, lavendel en vlierbloesem worden in de koffie, cocktails, chocolade, thee of gerechten gedaan. Weer eens wat anders.


Functionele champignons
Geen idee hoe een champignon functioneel kan worden, maar in 2018 komen ze in de spotlight. In je thee, koffie en smoothies welteverstaan. Niet uit het blauwe bakje, maar pareltjes als cordyceps, reishi en chaga.

Midden-Oosten
Sushi is passé, we gaan voor de Perzische, Syrische en Libanese keuken. Hummus en kikkererwten zijn al niet meer weg te denken, maar het Midden-Oosten heeft meer. Gegrilde halloumi, shakshuka en kruiden als kardemom en sumak.


Chippies
En dan niet die zak met die papegaai, maar gedroogde cassave en chips van spruiten, zeewier en linzen. Wij hadden al een vooruitziende blik en hebben een lekker recept voor je klaar staan.

Vegan for president
Geen trend, maar een levensstijl die ook in 2018 blijft doorzetten. Vooral melk wordt steeds vaker vervangen voor plantaardige producten. Tip: pak de ongezoete varianten, is ook fijn voor je lijn.

Taco’s zonder schelp

De klassieke taco is niet meer, maar krijgt een make-over door zeewier toe te voegen of het als ontbijt of dessert te eten. Kan me voorstellen dat je om 8.00 geen zin hebt in bonen, maar dan vul je het met banaan, chocolade en kaneel. En als dessert met ijs.


Van stronk tot blad
Voortaan gooien we broccolistronken, schillen of pitten niet meer weg. Alles gebruik je in gerechten. In een soepje is dat al makkelijk te bereiken. Scheelt ook weer afval en gaat voedselverspilling tegen.


Bier is het nieuwe wijn
Niet meer gieten, maar genieten. In restaurants kun je steeds vaker naar de bierkaart vragen en is er ook huisbier. Craftbeer ofwel speciaalbier is al populair maar wordt in 2018 helemaal booming.

Recente artikels van Linde Tersteeg (Meer lezen)
Deel dit artikel