Menu Sluiten

Dit is waarom je vanaf je 30e een bindweefselmassage nodig hebt

De bindweefselmassage is ontzettend populair en dat is niet voor niets! Deze stevige massage is een heuse work-out voor je huid en haalt het beste van je huid naar boven. Door de stevige massagegrepen zet je je huid zélf aan het werk en je huid gaat meer hyaluronzuur, collageen en elastine aanmaken.  Direct na de behandeling ziet je huid er voller en  gezonder uit en heb je een heerlijke glow. Op langere termijn vervaag je rimpeltjes, stel je rimpels uit en wordt je algehele huidconditie verbetert.

Wat is bindweefsel?

Het bindweefsel is de verbinding tussen onze spieren, organen en pezen met de huid. Het bindweefsel bestaat uit vetcellen, bloedvaten, zenuwen en lymfevaten en heeft naast een beschermende functie een belangrijke transportfunctie. Het zorgt er namelijk voor dat de aangrenzende weefsels (en dus ook onze huid) worden voorzien van zuurstof en voedingstoffen. Door de conditie van het bindweefsel te optimaliseren werk je aan een mooiere huid.

Preventie tegen huidveroudering

In mijn salon adviseer ik klanten vanaf 30 jaar om minimaal 1x per 6 weken een bindweefselmassage te ondergaan als preventie tegen huidveroudering. Eenmaal ontstane rimpeltjes zijn op een natuurlijke wijze niet meer te herstellen, deze kunnen alleen vervaagd worden zodat ze minder opvallend zijn. Bij een huid mét rimpels is het raadzaam om de bindweefselmassage in kuurverband te ondergaan, bijvoorbeeld 6x wekelijks en daarna afbouwen naar 1x per maand. Daarbij is het ontzettend belangrijk dat de huid ook de juiste bouwstoffen heeft om te kunnen verbeteren en herstellen. De juiste voeding en levensstijl kunnen hieraan bijdragen. In de salon combineer ik vaak collageensupplementen met bindweefselmassages in kuurverband en de resultaten zijn super!

Betere doorbloeding via producten

Ook het gebruik van de juiste producten thuis is van essentieel belang om het resultaat van de behandelingen vast te houden. Laat je adviseren door een specialist en laat bijvoorbeeld een huidmeting uitvoeren, zo kun je je huid geven wat ze nodig heeft en zie je sneller resultaat. Producten die de doorbloeding stimuleren zijn écht effectief in de aanpak tegen huidveroudering , maar ook onzuivere huidtypes hebben hier erg veel baat bij. Door het stimuleren van de doorbloeding bevorder je de afvoer van afvalstoffen waardoor je huid van binnenuit wordt “opgeschoond”. Daarnaast ontstaan rimpels als eerste in weefsel waarvan de stofwisseling niet optimaal is. Door je huid regelmatig te doorbloeden zorg je voor een betere stofwisseling in je huid waardoor je huid langer fit blijft. Deze producten zijn vaak niet in de drogisterijen te koop.

Deel dit artikel