Goed nieuws voor alle chocoholics onder ons: chocolade is goed voor je gezondheid. Een tijdje terug kwam in het nieuws dat de kans op hartritmestoornissen lager is als je regelmatig chocolade eet. Het blijkt dat chocolade meer antioxidanten bevat dan de meeste groenten en fruit.
Gezondheidsvoordelen chocolade
Maar welke gezondheidsvoordelen heeft chocolade nou precies? Ik zet ze voor je op een rijtje. Chocolade kan:
- de bloeddruk laten dalen
- cholesterolwaarden positief beïnvloeden
- insulineresistentie verminderen
- het risico op hart- en vaatziekten tot wel 57% verminderen
- achteruitgang van het brein voorkomen
Welke chocolade is het beste?
Niet elke reep is goed voor je lijf, vooral die paarse variant kun je in dit geval beter laten liggen. Het beste kun je chocolade met een cacaopercentage van minimaal 70% eten. Melkchocolade is namelijk een mengsel van suiker, melkpoeder en maar een heel klein beetje cacao. Kijk altijd eerst op de ingrediëntenlijst. Staat suiker (redelijk) vooraan, terugleggen. Als cacaomassa als eerste wordt genoemd, zit je beter. Er bestaat zelfs chocolade met 99% cacao, maar dat is voor de echte liefhebber (waaronder ikzelf).
Helaas: één of twee stukjes meer dan genoeg
Dit betekent (helaas) niet dat je een hele reep met 70% cacao naar binnen moet werken. Het blijkt dat één of twee stukjes meer dan genoeg zijn om op de positieve effecten van chocolade mee te liften. Less is dus ook hier more. Ik pak nog een stukkie.
Bron: www.ahealthylife.nl
- Dit doet suiker met je brein - 29 november 2018
- Feiten en fabels over koffie en thee - 4 oktober 2018
- Dit zijn dé vitamine C-bommetjes voor deze herfst - 26 september 2018