Menu Sluiten

Als zwanger worden niet lukt

Heb jij het programma ‘Niets liever dan een kind gezien’? In deze serie kon je van heel dichtbij meekijken hoe moeilijk het is, als zwanger worden niet vanzelf gaat. De hoofdrolspelers in deze serie waren erg open over hun gevoelens en behandeltrajecten. In de dagelijkse praktijk is een onvervulde kinderwens helaas vaak nog een beladen thema.

Week van de vruchtbaarheid

Volgende week, van 4 tot en met 10 november is de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Een week waar aandacht wordt gevraagd voor vruchtbaarheidsproblemen. Dat is hard nodig, want naar schatting ervaren 1 op de 6 stellen in de vruchtbare leeftijd problemen met zwanger worden. In de EU alleen al praat je dan over 25 miljoen mensen die kampen met deze problematiek.

Met hulp ouders worden

In 1978 werd de eerste IVF baby geboren. Inmiddels is 1 op de 32 baby’s in Nederland een IVF baby. Veel stellen zouden zonder medische behandeltrajecten zoals IVF, ICSI en IUI kinderloos blijven. Toch zijn er ook veel natuurlijke alternatieven en aanvullende zorg die de kans op een zwangerschap vergroten. Deze hulp blijft helaas vaak onderbelicht. Daarom hebben vijf vruchtbaarheidsspecialisten in de complementaire zorg de krachten gebundeld:

Complementaire zorg

Zij helpen de fysieke en mentale gezondheid verbeteren, zodat de natuurlijke vruchtbaarheid toeneemt. Dit kan je helpen een medisch  vruchtbaarheidstraject te voorkomen. Maar het werkt ook als goede ondersteuning wanneer je al in een traject zit.

Recente artikels van Melanie Peters (Meer lezen)
Deel dit artikel