Menu Sluiten

5 tips om weer in het gezonde ritme te komen

ritme nieuw jaar gezond

Allereerst wil ik jullie natuurlijk nog een heel erg gelukkig nieuwjaar toewensen. Ik hoop dat jullie volop genoten hebben van de fijne feestdagen! Na alle gezelligheid en meerdere kerstdiners vinden we het vaak allemaal weer wat belangrijker om gezonder te gaan leven. Weer terug in het gezonde ritme. Toch kan dit best lastig zijn en daarom willen wij jou met deze 5 makkelijke tips graag inspireren en helpen. Lees je mee?

Weer in het gezonde ritme in januari

In de maand december laten we onszelf over het algemeen iets meer gaan qua snoepen. Helemaal niet erg, want hier mag je ook lekker van genieten. Misschien ben jij wel het nieuwe jaar in gegaan met het goede voornemen om gezonder te leven. Way to go! Streef naar een gezond en vitaal lichaam waardoor jij lekker in je vel zit en veel energie hebt om te doen wat je leuk vindt. 

Met deze 5 eenvoudige tips zorg jij ervoor dat je na de feestdagen binnen no-time het gezonde ritme weer te pakken hebt. 

1. Minder suiker

Suiker krijgen we gedurende de maand december zonder moeite binnen. Denk aan pepernoten, chocoladeletters, kerstkransjes en lekkere kerstdesserts. Er is vaak genoeg om van te snoepen. Probeer dit vanaf nu meer te beperken. Je zal merken dat jouw lichaam zal afkicken van deze suikerbehoefte en het natuurlijke energielevel zal stijgen. 

2. Drink water en thee

Wanneer je voornamelijk kiest voor water en thee voorzie je jouw lichaam van datgeen dat het nodig heeft. Op deze manier beperk je de suikerinname en zorg je ervoor dat jouw natuurlijke energielevel in balans blijft. Ook in de winter is het belangrijk om jouw lichaam voldoende te hydrateren. 

3. Ruim de snoepkast op

Deze tip voelt waarschijnlijk een beetje belachelijk, maar helpt wel enorm om het gezonde ritme weer op te pakken. Kies alleen de overgebleven decembersnacks die je écht lekker vindt en geef de rest weg. Het is een stuk makkelijker om minder te snoepen als de verleiding minder groot is.

4. Kom in beweging

Heerlijk is het he? Om de hele tijd met een dekentje op de bank te liggen. Lekker warm binnen. Toch is het belangrijk om in beweging te komen om ons lichaam gezond te houden. Maak een mooie lange winterse wandeling en geniet van de frisse lucht. 

5. Eet lekker veel seizoensgroente

Laat je tijdens het koken van gezonde maaltijden inspireren door de typische seizoensgroente van dit moment. Maak lekkere stamppotjes met zoete aardappel en boerenkool, rooster pompoen, maak een stoofpot met bieten of een rijke soep van wortel. Door verschillende groentes te gebruiken voorzie je jouw lichaam van voldoende voedingsstoffen. 

Deel dit artikel