Menu Sluiten

Winterse Sleeping Beauty

beauty huid

Met het verzetten van de klok vallen we zo de winter in. Tenminste zo voelt het na een uitzonderlijk lange zomer. Liepen we twee weken geleden nog met blote benen, nu is koud en dus tijd voor panty’s en warme vesten.

Warme jas

Ook voor onze huid is dat omschakelen naar meer bescherming en verzorging. Zelf doen we een warme jas aan tegen de kou, maar we vergeten om ook onze huid tegen de kou te wapenen. Je hebt daarvoor andere verzorgingsproducten nodig.

Huidconditie verandert als je ouder wordt

Verder verandert je huidconditie tijdens je leven, niet alleen als gevolg van ouder worden, maar ook door omgevingsfactoren en de seizoenen. Als je bijvoorbeeld van baan bent veranderd of op een andere plek bent gaan wonen, kan het zijn dat jouw omgeving heel anders is dan voorheen, met bijvoorbeeld een hogere of lagere luchtvochtigheid. Daarnaast zijn ook omstandigheden zoals zwangerschap of andere hormonale veranderingen aanleiding voor een aangepaste verzorging.

Maak goede huidanalyse

Ik raad je aan om te beginnen een goede huidanalyse te laten maken. In mijn instituut gebruiken wij innovatieve meetapparatuur om de huidconditie in kaart te brengen. Zo maken we een goed te volgen behandelplan op maat. De resultaten daarvan worden vastgelegd om samen met de klant de voortgang te volgen. Meten is weten en door te onderzoeken bereiken we meer effect.

Peeling

In de winter heeft je huid veel minder te lijden van de zon en is dat hét moment om een peeling te ondergaan. Daarvan wordt je huid weer als nieuw en neemt hij ook jouw verzorgingsproducten beter op. De huid wordt schoon en kan als het ware weer ‘ademen’.  Je kunt hiermee schade zoals vlekjes en rimpels sterk reduceren; je huid gaat weer stralen. Het is nu de ideale tijd om je huid te bevrijden van haar oude laag, zodat je met de feestdagen weer ‘als nieuw’ kunt stralen.

Catwalk in Parijs

Enkele weken geleden stond in Parijs de zomermode 2019 al op de catwalks. En zo is het ook met onze beauty: die zomer komt er echt weer aan! Hoe fijn is het dan om straks verzekerd van een strakke bikinilijn en mooie gladde benen rond te lopen. Als je dat wilt moet je nu dus beginnen met ontharingsbehandelingen. Deze donkere maanden zijn daarvoor ideaal. De nieuwste technieken zijn pijnloos en leiden niet tot huidirritaties.

Slaap beauty, slaap

Neem daarnaast je rust en slaap je mooi! Het werd onlangs weer bewezen, slaap is het best herstellende middel voor alle onderdelen van je mind & body. En dan is het dus helemaal niet erg dat het zo vroeg donker wordt! Geniet ervan!


Recente artikels van Evelien Leijten (Meer lezen)
Deel dit artikel