Menu Sluiten

Vrouw Hollen en Doorgaan & de Koalabeer

Er schuilt een reuzin in mij. Ze heet Vrouw Hollen en Doorgaan. Ze is met glinsterende oogjes in de mooiste tijd van het jaar beland. Gretig steekt ze haar krachtige handen uit de mouwen. Klaar om te hollen en om door te gaan. Het huis moet gezellig, er moeten cadeaus worden ingekocht, er moet worden nagedacht over het kerstdiner. Vrouw Hollen en Doorgaan viert het liefst zes keer Kerstmis in twee dagen. Altijd feestelijk en perfect.

Die vrouw Hollen en Doorgaan…zou je d’r niet?

Er schuilt ook een klein rustig dier in mij, de Koalabeer. Relaxt hangt ze boven in de takken van een mooie grote kerstboom. Ze kijkt naar beneden en beschouwt het rennen en vliegen  van vrouw Hollen en Doorgaan met grote verbazing.

Koala laat zich niet gek maken. Ze geniet van een chocolade kerstkransje met een kopje cappuccino. Waarom niet?  Het zal allemaal wel. Kerst komt en gaat. Ze besluit parmantig lekker in de boom te blijven hangen. Boven de materie zwevend, ontspannen in het hier en nu, geniet ze optimaal van de razende film die zich onder haar blije, warme en lieve ogen ontvouwt. Ze knippert haar lange wimpers nog eens lui voor haar zachte trage ogen. Knorrend schuift ze naar een nog betere plek op dezelfde tak. Je kunt maar beter goed zitten of hangen.

Vrouw Hollen en Doorgaan kijkt terwijl ze haar zo geliefde race rent steeds vaker omhoog naar Koala. Zo, die durft, denkt ze geïrriteerd, lui kreng, zo is de wereld niet gemaakt! Vrouw Hollen en Doorgaan zet door en veegt het zweet van haar voorhoofd met haar opgestroopte mouwen. Maar een druppeltje twijfel mist ze net. Het rolt via haar slapen op haar wangen naar haar kin…en dan valt Twijfel… de diepte in… recht in het hart van Vrouw Hollen en Doorgaan.

Plots staat zij aan de grond genageld. Waar liep haar hart opeens van over? Voor zich ziet Vrouw Hollen en Doorgaan Kerstmis, de kersttafel, het menu en de cadeaus. Maar boven zich ziet ze opeens een blauwe hemel met een koele zon en hoog, hoog in de takken hangt Koala te genieten. Zij bungelt chique en prachtig, in een stevige tak. In haar ene pootje een borrelnootje en in het andere een glaasje Glühwein.

De knieën van Vrouw Hollen en Doorgaan bibberen en knikken. Moe valt ze zuchtend neer aan de voet van de boom. Koala verwelkomt haar liefdevol met wijze woorden: “stel vandaag gerust uit tot morgen want morgen is dichtbij.”

Uit de boom zakt een tas met dingen voor Vrouw Hollen en Doorgaan om stil te zitten. Ze krijgt een boek, papier en stiften, en een legpuzzel van een Koala.

Zo onder die grijs groene Kerstboom smelten Koala en Vrouw Hollen en Doorgaan even helemaal samen in het moment. Het leven is daar goed en aangenaam. Want of je nu puzzelt, schildert, tekent, leest of gewoon mindfull geniet van lekker eten…. het leven is daar aangenaam en rijk!

Ik wens je veel rust en ontspanning!

Aan alle coachees die zo genoten hebben van minder doen: hou Minder vast als een welkome gast in 2021.

Pien

Latest posts by Pien Hoogland (see all)
Deel dit artikel