Menu Sluiten

Zo bereid jij je huis en je geest voor op de feestdagen

voorbereiding feestdagen

Voor mij is het einde van het jaar een periode om alles op een rij te zetten. Thuis en in mijn hoofd. En deze kou en komende kerstdrukte is de perfecte stilte voor de storm. Dé periode dus om je huis up-to-date en winterproof te maken.

Ik doe dat door te ontspullen. Rommel in huis maakt je huis en hoofd rommelig. Daarom probeer ik te zorgen dat mijn huis altijd netjes is. Maar dat is niet altijd zo makkelijk als het klinkt. ‘S ochtends ga ik vroeg de deur uit (meestal met heel veel haast) en kom ’s avonds laat pas weer thuis. Als ik dan een bed aantref voor kleding die ik toch niet aan wilde, een vies aanrecht of een volgepropte boekenkast voel ik de ballast daarvan. Fijn om ons voor de kerstdagen te bevrijden hiervan. Ik deel daarom  mijn tips voor een opgeruimd en gezellig huis met jullie.

Creëer ruimte

Het is makkelijker om je huis netjes te houden als er genoeg ruimte is voor je spullen. Klinkt logisch, maar we zijn al snel geneigd om zoveel mogelijk te verzamelen en alles in de kast te gooien. Want wat past past toch?

Maar als je zorgt dat er altijd een beetje lucht ruimte is geeft dat meer rust. En je hoeft niet alles om te gooien als je dat ene truitje of boek zoekt. Denk daarom regelmatig na over wat je wel en niet nodig en geef weg of verkoop wat je niet gebruikt. Goed voor je portemonnee, karmapunten en kalmte in huis.

Bedenk een systeem

Bedenk voor jezelf een systeem dat werkt. Ik persoonlijk zorg dat ik in de ochtend eerst de dingen die ik echt moet doen doe en daarna kijk of ik nog tijd over heb voor andere dingen. Ik begin bijvoorbeeld bij het uitruimen van de vaatwasser zodat daar gelijk mijn bakje yoghurt in kan na mijn ontbijt. Niks is goed of fout, maar als je je eigen ‘handige’ systeempje hebt komt het (bijna) nooit meer voor dat je met haast een ongeorganiseerd huis achterlaat.

Maak de ruimte zo licht mogelijk

Een lichte ruimte geeft rust. Je huis lijkt door licht ook optisch groter. Ook dat geeft een gevoel van overzichtelijkheid. Zorg daarom voor genoeg daglicht. Schone ramen, veel helder en warm licht in huis en gezellige kaarsen in huis voor ’s avonds kunnen hiervoor zorgen.

Een fijne geur

Ik ben zelf een sucker voor geurkaarsen. Als je huis lekker ruikt voel je je meteen fijn. Geur is heel persoonlijk en iedereen heeft zijn eigen voorkeur maar zelf ben ik fan van de geuren van Marie Stella Maris, Zenology en Sakura lijn van Rituals.

Een laatste tip; probeer te minimaliseren in de aanschaf van kerstcadeaus en kijk nog eens in de kast wat je nog hebt liggen. Zonde als je in januari weer met een huis vol onzinnige spullen zit.

Mocht je specifieke vragen hebben over hoe je huis zo netjes en overzichtelijk mogelijk te krijgen kan je natuurlijk altijd even mailen naar info@bostudio.nl, ik beantwoord ze met liefde.

Nu alles weer netjes is, ga ik beginnen met schrijven aan mijn derde blog, hierin zal ik meer vertellen over hoe je huis ready voor kerst te maken. Zin in!

Deel dit artikel