Menu Sluiten

Zeg eens A

vitamine A huid

Het zijn nu de donkere dagen voor Kerst en het nieuwe jaar komt razendsnel dichterbij. Minder licht betekent ook rust voor onze huid. Tijd dus om het herstel aan te pakken met vitamine A-zuur, ook wel bekend onder de naam Retinol. 

Goede peeling

Begin met een goede peeling. Die zorgt voor een frisse en schone huid, waardoor verzorgingsproducten beter hun werk kunnen doen. Er zijn prachtige nieuwe producten op de markt, die snel werken en nauwelijks irriteren. Doe het NU want na een peeling mag je even niet in de zon en laat je goed adviseren door een erkende beautyexpert.

Vitamine A-zuur salonbehandelingen

Andere mogelijkheden zijn speciale Vitamine A-zuur salonbehandelingen en het gebruik van kuur – en verzorgingsproducten met Vitamine A-zuur. Vitamine A-zuur levert geweldige resultaten. Het zorgt ervoor dat je een beter uitstraling krijgt; het verheldert je gezicht. Het verfijnt de poriën, werkt ontstekingsremmend en egaliseert. Zelfs pigmentvlekjes verminderen hierdoor.

Te hoge concentratie kan huid overbelasten

Gebruik het met verstand want als je een te hoge concentratie gebruikt kun je jouw huid overbelasten. Gelukkig kun je dit voorkomen door goede kwaliteitsproducten te gebruiken op basis van een deskundig advies. Verkeerd gebruik kan je huid irriteren.  Er kan wat roodheid ontstaan of een, droge huid of een branderig gevoel.

De winter is dus een prima tijd om je huid te verbeteren, maar doe het wél op een veilige manier!

Gevoeliger voor zonlicht

Omdat vitamine A op zonlicht reageert gebruik je het ’s avonds. Je huid wordt tijdens gebruik gevoeliger voor de zon dus bescherm je huid hier goed tegen. Gebruik dagelijks een zonnefactor van minimaal SPF 30 ook in de winter. Het effect van vitamine A-zuur is groot, het is een van de meest effectieve huidverbeteraars, mits…….je het goed gebruikt. En wetenschappelijk onderbouwt.


Recente artikels van Evelien Leijten (Meer lezen)
Deel dit artikel