Menu Sluiten

Wat is dé trendkleur van 2019?

Wat is dé trendkleur van 2019?

Ben jij toe aan een nieuwe voorjaarskleur in huis?

Laat je inspireren door dé trendkleur van 2019: Living Coral.  

Zoals onze fashion experts je ook vertelden in hun laatste blog, worden trends en kleuren jaarlijks vastgesteld. Zo stelt het gerenommeerde kleureninstituut Pantone elke jaar een nieuwe ‘kleur van het jaar’ vast. Voor 2019 is dit ‘Living Coral’, een diepe roze tint met gouden ondertoon.

Waarom juist deze kleur?

“ Het geeft energie en levendigheid, met een zachte rand. Pantone Living Coral omarmt ons met warmte en biedt comfort en kracht in onze voordurend veranderende omgeving. De kleur symboliseert onze aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden en belichaamt ons verlangen naar speelse expressie,” aldus Pantone. 

Het is voor mij een absolute favoriet. Op zowel interieurgebied als in fashion word ik altijd erg blij van koraal. Ja, ik ben verliefd op roze. Laat dit nu een vrolijke, nog meer aanwezige versie zijn van deze lievelingskleur. 

Hoe combineer jij dit?

Het is een tint die makkelijk te combineren is met wit, donkere tinten, aardse én primaire kleuren. Een allemansvriend.

Je brengt regelrecht de zon in huis, door een paar kussens, een mooi accessoire of koraalkleurige bloemen neer te zetten. 

Wil je het grootser aanpakken, kies dan voor een stoel of wand in deze frisse trendkleur. Of ga voor een metamorfose van een oud meubelstuk. Dat antieke kastje of die versleten tafel maak je direct tot een eyecatcher.

Mocht je nog wat extra inspiratie kunnen gebruiken, dan helpen deze Pinterest beelden je vast in de juiste richting.

Bron foto’s: Pinterest

Recente artikels van Wendy Bloemendal (Meer lezen)
Deel dit artikel