Menu Sluiten

Marrakech; hoe jij de mooiste spullen voor je interieur vindt

Marrakech; hoe jij de mooiste spullen voor je interieur vindt

Even voorstellen

Dit is mijn eerste blog voor GZNDenzo. Mega trots en blij dat ik vanaf nu elke maand mijn ei kwijt mag hier. Voor degene die mij niet kennen zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Demi Bo, Interieur stylist. Voorheen was ik werkzaam als communicatiespecialist tot vorig jaar, toen besloot ik mijn passie te gaan volgen. Enfin, wat doe ik precies ? Naast het stylen van woningen en events heb ik ook mijn eigen website (oftwel Treasure store). Hier kun je mijn schatten vinden, die ik tijdens mijn reizen heb gevonden.

Voor mijn werk kom ik op veel inspirerende plekken, hier wil ik jullie graag meer over vertellen de komende tijd. Allereerst neem ik jullie mee naar Marrakech, volgens mij de allerleukste plek op aarde. Mijn liefde voor deze stad heeft er mede voor gezorgd dat ik kleden, accessoires en vloerkleden importeer. Aangezien Marrakech een chaostische plek kan zijn hieronder een aantal tips hoe je hier de coolste items scoort tussen alle buzz.

Marrakech

Persoonlijk vind ik Marrakech een groot feest! Overal lopen alle geuren en kleuren door elkaar. Overal wordt je van alles aangeboden. Hierbij ook meteen tip 1: Laat je niet intimideren door alle mensen die je iets opdringen. Wees beleefd maar je hoeft niks! Keep in mind: ongeschreven regel is: dat als je vraagt naar iets, je geïnteresseerd bent om daadwerkelijk iets te kopen, dit dan ook echt van je verwacht wordt.

Tips om de mooiste dingen te vinden en te kopen

  • Bedenk dan ook van te voren wat je iets waard vindt en betaal dit er maximaal voor. Het onderste uit de kan halen met afdingen vind ik niet ethisch. Waarom zou je geen eerlijke prijs voor iets betalen? Verkopers zetten wel vaak veel hoger in dan nodig dus ding zeker af! Maar als je van te voren bedenkt wat je iets waard vindt en deze prijs ervoor betaald zijn beide partijen happy.
  • Vraag de prijs in Dirham en niet in Euro. ( De prijs in Euro’s is altijd net iets meer)
  • Neem de tijd. Er is zoveel! Neem rustig de tijd om producten en prijzen te vergelijken, zo maak je geen overhaaste beslissingen waar je achteraf spijt van hebt. Dat ene mooie kleed loopt namelijk echt niet zo snel weg! & anders is het not meant to be =)
  • Hebben ze niet wat je zoekt in hun stand? Dan kennen de verkopers geen nee. Zij zullen er dan alles aan doen om je te helpen vinden naar bijv. Je droomkleed. Via een neef, buurman of oom. Soms vragen ze je hen te volgen naar een andere winkel. Alhoewel dit een beetje tegen mijn gevoel is om dit aan te raden, ben ik hierdoor wel op de mooiste plekjes terecht gekomen.

Wees dus niet bang! Wie weet vind je zo wel de echte parels! Maar let wel op en ga nooit alleen met iemand mee.

EN: Geniet!! Deze plek heeft zoveel coole spots en heerlijke plekken om te struinen en te eten. Wandel overal naartoe en je wordt de hele dag geïnspireerd. Mochten jullie dit leuk vinden zal ik een andere keer mijn lievelingsplekken om te eten, drinken en te relaxen op papier zetten.

Deel dit artikel