Menu Sluiten

Rimpels rond de mond

Rimpels rond de mond

Heb jij last van een plooirokje? Is deze vraag weleens aan je gesteld en hadden ze het toen niet over de kleding die je droeg? Ik kom in de praktijk allerlei grappige verhalen tegen over rimpels rond de mond. En in sommige culturen worden dit de plooirokjes genoemd.

Vrouwen vaker rimpels rond mond dan mannen

Toen ik dit voor het eerst hoorde, moest ik lachen, want deze vraag zal bijna nooit aan een man gesteld worden en dat klopt dus. Vaak krijgen vrouwen op latere leeftijd meer rimpels rond de mond dan mannen. Waarom gebeurt dit? Vanuit de Chinese Geneeskunde hebben ze hier een mooi antwoord op.

Visie vanuit de Chinese Geneeskunde

Allereerst kunnen rimpels in je gezicht ontstaan door overmatig gebruik van spieren. Daarom krijgen mensen die langdurig roken vaak rimpels rond de mond. Want als jij je lippen dagelijks aanspant om de sigaret te gebruiken, gebruik je ze eigenlijk overmatig vaak en kan je rimpels krijgen.

Je gezicht is een afspiegeling van je wat er in je fysieke lichaam gebeurt en je kunt aflezen wat er emotioneel met je aan de hand is. Elke rimpel komt ergens vandaan. Vanuit de gelaatkunde kijk ik naar de oorzaak van de rimpel. Als je de oorzaak weg kunt halen, kun je erger voorkomen en

Herstel met cosmetische acupunctuur 

Rimpels rond de mond kan een teken zijn van overzorgen. Overzorgen is wanneer je teveel zorgen maakt. Vaak zie ik het ontstaan bij vrouwen, waarvan de kinderen uit huis zijn en ineens is er tijd over. De kinderen worden volwassener en hebben niet al je zorg meer nodig. Je zorgtaak verandert en dat is lastig. Je rol in het gezin verandert. Zorgtaken als ouder worden anders ingevuld. Je partner heeft vaak al een leuke hobby en dan zit jij ineens thuis.

Rimpels rond de mond voorkomen

Als je bij jezelf ontdekt dat je rimpels rond de mond gaat krijgen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Ga iets voor jezelf doen. Pak een leuke studie op, dat je altijd al hebt willen doen. Ontwikkel een nieuwe hobby;
  • Probeer je zorgtaken bewust los te laten. Je kind weet wel dat hij bij mama altijd om advies kan vragen;
  • Heb plezier. Met je partner, met je vriendinnen, ga erop uit;
  • Neem een huisdier waar je voor kunt zorgen;
  • Leer iets nieuws. Dit stimuleert ook je hersenen en zorgt voor meer flexibiliteit;
  • Stop met roken, als je dit doet.

Cosmetische acupunctuur kan je helpen de huidige rimpels te verminderen en volume in je lippen te creëren. Je gezicht is een weerspiegeling van je gezondheid.

Recente artikels van Judith Huinink (Meer lezen)
Deel dit artikel