Menu Sluiten

Rimpels: hoe stel je ze uit? Tips & tricks

uitstellen rimpels

Rimpels willen we eigenlijk helemaal niet krijgen: het liefst blijven we er mooi jong en strak uitzien. Helaas kunnen we het ontstaan van rimpels niet voorkomen; vroeg of laat zullen we ze krijgen. Een mooie huid behouden vergt inzet en commitment. Lees hieronder onze tips & tricks om rimpel uit te stellen. 

Effect van voeding

De tijd dat we geloven in anti-rimpelcrèmes ligt nu toch wel ver achter ons. We zijn ons gelukkig steeds meer bewust van alle facetten die onze huid beïnvloeden zoals je genen, levensstijl, de juiste huidverzorgingsroutine en stress.

Je huid is de weerspiegeling van je binnenkant die je van de buitenkant kunt perfectioneren.

Het is raadzaam om je voeding eens onder de loep te nemen. Voeding kan zoveel meer voor je doen op het gebied van schoonheid en langer jong blijven! In mijn salon werk ik nauw samen met een orthomoleculair specialist, die gaat kijken hoe je met voeding je gezondheid én je huid verbetert. Wist je bijvoorbeeld dat door het eten van (veel) suikers je cellen sneller afsterven en je dus sneller veroudert? Vermijd dus zoveel mogelijk suikers en zuivel. Eet vooral veel groenten, fruit, gevogelte, vis, noten, zaden en peulvruchten. De kern van het verhaal is het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel, waardoor je veroudering remt.

Wanneer starten met huidverzorging?

Vanaf je 25e gaat je huid steeds langzamer werken en zal de aanmaak van collageen en elastine ook heel langzaam minder worden. Daar merk je in het begin nog niet zo veel van. Vaak merk je opeens rimpeltjes rondom je ogen of op je voorhoofd op en denk je: shit! Ik word oud! Ik wil je hiervoor behoeden door je bewust te maken van wat een goede huidverzorging én levensstijl voor je huid kan doen als je tijdig begint. Het perfecte moment om een goede huidverzorgingsroutine te starten is rond je 30e. Tussen je 30e en je 40e kun je het meeste resultaat behalen op het gebied van huidverbetering. Eenmaal ontstane rimpels kun je helaas niet meer wegtoveren. Je kunt ze alleen nog minder hard maken. Wat kun je hier nu precies aan doen?

Vier tips om rimpels uit te stellen

  1. Allereerst is het belangrijk om je huid goed te reinigen met een reinigingsproduct dat mild is en niet schuimt. Het liefst een hydrofiel product. Hydrofiel wil zeggen dat je het product met water kunt mengen waardoor het zich perfect hecht aan al het vuil of make-up resten die op je huid aanwezig zijn.
  2. Daarnaast is peelen een absolute must als je je huid op latere leeftijd nog mooi en stralend wilt houden. Door te peelen verwijder je het vale laagje op je huid. Dit vale laagje zijn eigenlijk dode huidcellen die zich verzamelen en je huid een grauwe waas bezorgen. 1x per week peelen is voldoende om je huid op te frissen en ervoor te zorgen dat je huid niet te lui wordt. Je verwijdert dode hoorncellen, waardoor je huid ook weer nieuwe cellen gaat aanmaken en zo blijft je huid lekker actief.
  3. Wat ook een aanrader is, is het doorbloeden van je huid. Doorbloeding betekent de afvoer van afvalstoffen en voeding voor je huidcellen! De doorbloeding is een transportmiddel: het zorgt voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen en organen in het lichaam. Ook naar de huidcellen. Wist je dat rimpels als eerste in weefsel ontstaat waarvan de (cel)stofwisseling niet goed verloopt? Door regelmatig je huid te doorbloeden voorkom je dus dat je huid onnodig sneller veroudert. Er zijn speciale doorbloedingscrèmes te koop, zoals de cell active van hannah (mijn favortiet) maar je kunt ook thuis zelf aan de slag gaan met warme kompressen. Supersimpel en zó effectief.
  4. Daarnaast zijn bindweefselmassages echte work-outs voor je huid! Je stimuleert niet alleen de doorbloeding hiermee, je huid gaat ook meer collageen en elastine aanmaken en dit zorgt weer voor een langere mooiere, en frissere huid.

Veel succes!

Meer lezen:

Deel dit artikel