Menu Sluiten

Make-up in de zomer: dít zijn onze tips

Heerlijk, de zomer is eindelijk begonnen. Het kwam wat moeizaam op gang, maar de maand mei had veel extra uitschieters naar heel warme dagen. Dan wordt het ineens weer tijd voor blote benen, zomerjurken en open schoenen en leuke flipflops.

En dan is er weer heel veel moois te koop… Dat wordt shoppen dan, want de modelijn is nét weer even anders dan voorgaande jaren. Je kent het wel….

Dan wordt het ook weer ‘Rokjesdag’, die zelfs vooraf aangekondigd wordt in landelijke kranten. Maar als ik om me heen kijk zie ik nu vooral shorts die het straatbeeld bepalen. Maar heel zelden zie ik ook een mooie zomerse make-up. Slechts weinig vrouwen stemmen ook hun verzorging en make-up op de zomer af. Zo zien we veel te ‘zware’ make-ups die niet passen bij zomerse kleuren en een hogere temperatuur. We zijn er nog onvoldoende mee bekend. Jammer, want het draagt zoveel bij aan je uitstraling en het complete zomerse gevoel.

Voor je huid is het erg goed om in de zomer andere producten te gebruiken dan normaal. De warmte en de zon vragen om andere verzorging en bescherming. Het helpt ook om je huid ‘wakker’ te houden en zorgt ervoor dat je natuurlijke huidfuncties actief blijven. Veel goede merken bieden binnen hun producten deze mogelijkheden, maar je kunt ook eens wisselen natuurlijk. Een goede beauty-expert zal je daar graag bij adviseren. Doe er je voordeel mee en probeer het eens uit.

Je kunt ook eens andere kleuren make-up gebruiken dan je gewend bent en die beter bij het seizoen passen. Zulke producten zoals blusher, eyeshadow en mascara’s zijn ook afgestemd op de modekleuren van het seizoen. Op die manier ben je echt perfect gestyled. Sommige merken brengen seizoenspaletten uit. Bij de meeste salons kun je je als proef ermee laten opmaken, vraag daar gerust naar. Zo kun je goed zien wat je staat, voordat je het aanschaft. En als je het écht gezond wilt houden, gebruik dan producten die gemaakt zijn op minerale basis. Zo schaadt je je huid niet en zijn die mooie kleuren ook nog goed voor je.

Wil je helemaal zorgeloos de zomer door dan is permanente make-up echt ideaal. Je besteedt er dan één keer tijd en geld aan, maar bent verder verlost van het bijwerken van je make-up. Ook na het zwemmen of douchen of als je uit bed stapt. Hoe heerlijk is dat?

Met permanente make-up kunnen we eyeliner aanbrengen of wenkbrauwen shapen. Ook de lip rand kan gekleurd worden, zodat die er strakker uitziet. Je wimpers kun je laten verven en je hebt maar een beetje mascara nodig. Voor permanente make-up moet je wel een erkende beautysalon zoeken. Hier is professionaliteit noodzakelijk want om dat verantwoord en met gevoel voor de natuurlijke persoonlijkheid te doen. Het moet er natuurlijk wél zo ‘naturel’ mogelijk uitzien.

Dit in tegenstelling tot de mening van Donatella Versace van het gelijknamige modebedrijf, die bekend staat als iemand die ‘iets teveel’ aan haar gezicht heeft laten doen. Daarover zei ze in een interview: “Naturel? Dat is goed voor groente, niet voor mij!”

Recente artikels van Evelien Leijten (Meer lezen)
Deel dit artikel