Menu Sluiten

3 Fijne winter- en kerstactiviteiten buitenshuis

buitenshuis kerst activiteiten

In de wintermaanden brengen we onze tijd misschien wel het liefste thuis door  op de bank, met veel kaarsjes, thee en snoepgoed. Toch leent deze tijd zich ook uitstekend voor de nodige outdooractiviteiten. Maar, wat zijn dan leuke dingen om buitenshuis te ondernemen? In dit blog geef ik wat inspiratie.  

Schaatsen (in de stad)

Deze activiteit is toch wel onlosmakelijk verbonden aan het typische wintergevoel. Jezelf dik aankleden en de koud trotseren om vervolgens met warme chocomel (met slagroom!) en een dekentje op te warmen. Jammer genoeg kunnen de Nederlandse winters ons niet meer garanderen dat het schaatsen op natuurijs lukt. Gelukkig zijn daar oplossingen op bedacht. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een schaatsbaan in de stad. De sfeer bij zo’n stadsschaatsbaan is vaak ontzettend gezellig. Er hangen lampjes, staan kraampjes en vaak schaats je op een bekend plein, zoals bijvoorbeeld het Museumplein in Amsterdam of het Vrijthof in Maastricht. Als dat geen unieke belevenis is. 

Kerstmarkten

Ja, het bezoeken van een kerstmarkt mocht natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. Dit is toch wel dé plek waar je je helemaal waant in winter- en kerstsferen. Naast dat de markten vaak ontzettend sfeervol zijn opgezet (bijvoorbeeld bij een Kasteel), scoor je hier vaak leuke en unieke items. Voor jezelf, voor in de kerstboom of voor bij het kerstdiner. Dit is overigens ook een activiteit die zich uitstekend leent om met het hele gezin, je vriendinnen of familie te doen. 

Tuincentra

Wat? Een tuincentrum? Jazeker. Dit is namelijk zo’n plek die helemaal wordt ingericht op het winterseizoen. Hier koop je niet alleen je kerstboom, maar ook allerlei andere toffe accessoires die jouw huis helemaal klaarmaken voor “the happiest time of te year”. Ook voor kids is dit een gezellige plek, omdat er zelfs vaak een arrenslee mét (neppe) Kerstman aanwezig is. Oh, en die heerlijke kerstmuziek klassiekers om niet te vergeten.  

Deel dit artikel