Menu Sluiten

Kelly’s Everyday Make-Up Routine

Jaja, op veler verzoek. Mijn dagelijkse make-up  routine!

Dagelijks krijg ik berichten of ik mijn make-up routine wil delen. Gezien het feit dat ik twee linkerhanden heb en één standaard routine al sinds jaar en dag toepas vind ik dat vrij geestig. Ik ben namelijk far from een expert in make-up, maar misschien is mijn routine daarom wel leuke inspiratie voor jullie. Want, met twee linkerhanden kom je er ook en daarbij kost het weinig tijd (10 minuten) en heb je wél de hele dag een mooie naturel look. Dus bij deze!

Ik zweer bij een goede basis en dit begint bij goede producten. Voor mij zijn dat overwegend de producten van Sensai die ik zowel voor mijn beauty- als verzorgingsroutine gebruik. Ik heb een gevoelige huid, dus als ik goed reageer op een merk, ben ik erg trouw.

  1. Sensai Glowing Base. Zonder basis blijft je make-up niet lekker zitten, dus ik start altijd met deze base. Ik breng hem met een kwast over mijn hele gezicht aan en veeg hem ook uit in mijn hals (want hoe lelijk, een streep langs je kaaklijn). Je kan hem ook met je handen aanbrengen. Heb ik haast, doe ik dat.
  2. Sensai Flawless Satin Foundation 202 & 203 . Deze bedekt perfect oneffenheden zoals wallen en puistjes zonder dat het er als een masker uit gaat zien. Ook deze breng ik aan over mijn hele gezicht met een kwast, en vaak net iets dikker daar waar ik onzuiverheden heb. Ook deze kan je met je handen aanbrengen. De lichtste kleur (202) gebruik ik in de winter, de donkere (203) in de zomer, en ik meng in het voor- en najaar voor een tussenkleur.
  3. Sensai Translucent Loose Powder. Hiermee poeder ik met een grote poederkwast mijn hele gezicht af zodat de foundation optimaal blijft zitten en een eventuele overdaad aan glans verdwijnt.
  4. Sensai Liquid Eye Liner Black. Aangezien ik mijn make-up graag neutraal houd, kies ik niet elke dag voor een eyeliner, maar wel vaak. Ik trek hem van de binnenkant van mijn ogen naar buiten en laat het lijntje iets naar boven krullen. Resultaat: een mooie wing. Hoe dunner je wing, hoe mooier mijns inziens, en dat lukt met deze van Sensai top! Heb ik een feestje dan maak ik mijn wing dikker en zet ik mijn arcadeboog nog iets aan met oogschaduw.
  5. Sensai 38ºC Mascara Black. Lange volle wimpers zonder dat het spinnenpoten zijn is mijn doel en daarvoor moet je deze mascara hebben! Boven de 38 graden laat hij los, dus huilen van het lachen of een duik in een zwembad nemen is geen probleem. Ga je vervolgens in de douche (boven die 38 graden) dan komt hij los. Super makkelijk, want je hoeft niet meer eindeloos te boenen met oogmake-up remover en daar ben ik, met mijn nogal gevoelige ogen, erg blij mee.
  6. Sensai Supreme Illuminiator. Beste highlighter ever. Met je vingers aanbrengen op je jukbeenderen, een beetje op je neus en het randje boven je bovenlip en je hebt glans op de perfecte plekken. Dit geeft die gezonde gloed waar ik bij anderen vaak zo jaloers op was.
  7. Kiko Precision Eyebrow Pencil 03. Hiermee werk ik mijn wenkbrauwen bij. Ik vul lege plekjes op zodat ik mooie volle wenkbrauwen heb.
  8. Kiko Eyebrow Designer. Hiermee borstel en fixeer ik mijn wenkbrauwen zodat ze de hele dag op de juiste plek blijven zitten.
  9. Blistex Medplus Stick. Hiermee verzorg ik mijn lippen wanneer ze schraal zijn. Zeker in de wintermaanden een must!
  10. Sensai Lipgloss 01. Ik gebruik altijd doorzichtige gloss, want ik houd niet van kleur op mijn lippen. Deze is neutraal en fijn van textuur.

Extra tip: hoe houd ik mijn make-up het de hele dag mooi? Ik heb geen tijd om gedurende de dag mijn make-up bij te werken. Deze basis blijft altijd super mooi zitten, dus het is ook niet nodig. Ik neem alleen de lipgloss mee in mijn tas en mijn lieveling Sensai Total Finish Foundation. Deze poedervorm foundation breng ik aan over mijn basis wanneer deze wat meer gaat glanzen en dan ziet het er weer meteen uit alsof ik mijn make-up net heb gedaan. Echt een super tip!

Et voila! Mijn natuurlijke look die je elke dag kan dragen 🙂

Meer lezen??

Wil je weten wat mijn hotspots op Ibiza zijn?? Lees dan deze blog.

Recente artikels van Kelly Weekers (Meer lezen)
Deel dit artikel