Menu Sluiten

Haal je het meeste uit de lente in huis

As we speak zit ik buiten, met mijn gezicht in de voorjaarszon in de tuin. Fluitende vogels, het gescharrel van de huiskip, de buurtpoes die gezellig bij me komt liggen. Ondertussen hoor ik het geluid van een overvliegend vliegtuig die vast en zeker naar een exotisch oord vertrekt. Het voorjaar is officieel gearriveerd! Mij kun je niet blijer maken. Het lijkt alsof de wereld tot leven komt.

Iedereen laat zich weer zien

Met de natuur die ontluikt, de dieren die zich laten zien, komen ook wij mensen uit onze winterslaap. Licht en vitamine D doen ons zichtbaar goed.Om dit gevoel nog meer kracht bij te zetten, is het ook DE tijd om je leefomgeving een lente-boost te geven. Is je huis zonning en vrolijk, word jij dat ook! Met deze vijf tips ben jij helemaal klaar voor het stralende seizoen dat voor ons ligt. Zowel binnen als buiten.

Opgeruimd staat netjes

Niet voor niets was de ‘voorjaarsschoonmaak’ generaties lang een algemeen bekend begrip. We kunnen de ramen en deuren weer open zetten en letterlijk een frisse wind door het huis laten waaien. Blok een dag in je agenda en ga ervoor! Rommel die al maanden in de weg ligt het huis uit werken, winterkleding opbergen, je kent het wel. Durf rigoureus te zijn. Spullen die je al jaren niet gebruikt, kun je wellicht aan een goed doel schenken. Geef het hele huis een goede schoonmaakbeurt. Zodat jij met een opgeruimd hoofd door je blinkende ramen nog beter het voorjaar kunt aanschouwen.

Bloemen

Alles komt tot bloei. In dit seizoen vind je de prachtigste bloemen in alle kleuren van de regenboog. Om het dan nog niet over ‘onze’ tulpen te hebben. Verse bloemen in huis zorgen voor instant happiness. Plant zelf een paar mooie bloeiers in de tuin en pluk je eigen veldboeket. Bloemen brengen leven in huis!

Accessoires

Haal de winterse vachten en kleden weg, ga voor lichte en luchtige accessoires. Met een paar nieuwe kussens in voorjaarstinten en een licht vloerkleed zorg je voor een mini metamorfose. Hang een paar nieuwe lijsten aan de muur met zonnige foto’s of kunst. Zet geurstokjes of –kaarsen neer met een bloemige lichte geur. Zo laat je al je zintuigen de zomer ervaren.

Planten

Mochten jullie het nog niet weten: Planten zijn te gek. En niet alleen dat. Check (HIER) waarom het ook goed is om planten in huis te hebben. Een paar tropische eyecatchers toveren je interieur direct om tot zonnig oord. Dit geldt ook voor de planten buiten: haal die uitgebloeide en dode planten weg en vul de potten weer met nieuw groen.

Kleur

Dit jaar mag eigenlijk alles wanneer het op kleur in je interieur aan komt. Van zachte tinten tot de felle ‘colourblocking’ trend: het is aan jou. Wil je jouw woon- of slaapkamer een oppepper geven, kies dan een nieuwe kleur uit die past bij jouw mood. Een gekleurde wand brengt ook weer kleur aan je humeur! Ook wanneer je van wit houdt (yes, that’s me) is het niet verkeerd om je huis eens een opfris- schilderbeurt te geven. Of ga voor een wand met een (tropisch) behangetje. Mocht je niet meer kunnen wachten om te starten: succes! Vergeet vooral niet om tussendoor een rustmoment in de zon te pakken.

Recente artikels van Wendy Bloemendal (Meer lezen)
Deel dit artikel