Menu Sluiten

6 tips om de ideale werkplek thuis te creëren

Werkplek thuis

“Werk jij vanuit huis?”  Ja. Een vraag die ik regelmatig krijg. Ondertussen vaak onderweg voor afspraken en inkoop, maar de basis is thuis. Erg fijn en flexibel. Hoewel ik inmiddels bezig ben met een externe werkplek – voor de werkdagen dat de kinderen thuis zijn en het veel te gezellig vinden om even binnen te komen waaien tijdens telefoongesprekken – is en blijft mijn kantoor heilig. 

Een eigen plek waar je graag bent en productief kan zijn, onafhankelijk van jouw functie of achtergrond: een kantoor in huis een wens van vele vrouwen. 

Het mooie is, dat het eenvoudig te realiseren is. Het betekent ook niet dat je een aparte ruimte hoeft te hebben. Je kunt bijvoorbeeld een plek creëren in de leefruimte of slaapkamer. Van een bureau in een loze hoek, tot een compleet kantoor: jij weet wat mogelijk is en jou gelukkig maakt. Want dat laatste, daar draait het om.

Aan de slag voor een ideale thuiswerkplek

1. Materialen 

Kies voor een bureau dat opgaat in de ruimte. Past het bij de rest? Kies voor warme materialen. Een werkplek op maat behoort ook tot de mogelijkheden, dan kun je het geheel zelf samenstellen.  

2. Comfort

Soms werk je snel je mail of administratie bij, maar regelmatig zit je ook een lange werkdag achter jouw bureau: Daarom is het belangrijk dat je de juiste stoel gebruikt. Met een kussen of gezellige vacht maak je het al comfortabeler. Probeer mooi en praktisch te combineren. Houd de verhoudingen tussen stoel en bureau in de gaten, voor de optimale houding. 

3. Opbergruimte

Heel handig om ruimte te hebben om jouw werk in op te kunnen bergen. Zorg dat je eenvoudig jouw spullen overzichtelijk kan opruimen…

4. Clean desk

… en dan het liefst uit het zicht, aan het einde van de dag. Zo begin je ieder moment weer opgeruimd aan jouw werkplek.

5. Verlichting 

Houdt rekening met de locatie. Hoe is de lichtinval? Vaak hoor ik dat men het prettig vindt om voor een raam te werken. Je hoeft niet altijd met je gezicht naar een muur te zitten.  Zet een bureau in de ruimte. Kies een fijne lichte plek uit. En zorg ook dat je ’s avonds voldoende basisverlichting hebt. 

6. Persoonlijk  

Wat maakt dit jóuw werkplek? Foto’s, kunst, een deel van jouw portfolio. Zomaar wat elementen die je kunt toevoegen en die het direct warmer en gezelliger maken. Zet ondertussen jouw favoriete Spotify afspeellijst aan, en de werkdag vliegt voorbij!

Foto’s: Pinterest 

Recente artikels van Wendy Bloemendal (Meer lezen)
Deel dit artikel