Menu Sluiten

3x Fijne hotspots in New York

hotspots New York

Terwijl ik dit artikel schrijf, zit ik op JFK International Airport te wachten op mijn vlucht terug naar Austin (lang leve de flexibele werkplek!). De afgelopen dagen heb ik genoten van een geweldige tijd in New York. Tijd om een aantal fijne plekken met jullie te delen. 

Laat ik beginnen met zeggen dat ik voorafgaand aan mijn citytrip (een beetje bewust) geen lijst had gemaakt met hotspots die ik wilde bezoeken. Ik vond het stiekem heerlijk om me eens te laten verrassen. Bovendien ontdek je dan vaak de leukste plekken en ook kun je in het moment bepalen waar je behoefte aan hebt. Toch kan ik me ook heel goed voorstellen dat je het leuk en fijn vindt om een aantal plekken te noteren (“just to be sure”). Met het onderstaand lijstje zit je in ieder geval goed. 

1. Black Seed Bagels

Na onze vliegreis hadden we stevige trek (lees: iets met rond lunchtijd aankomen en erachter komen dat je nog een uur met de taxi moet, op een lege maag). Ik en mijn vriend besloten ons af te laten zetten in East Village. We hadden zin in een flinke bagel. En laat Black Seed daar nou uitstekend op inspelen. Je hebt hier keuze uit verschillende bagels en allerlei soorten beleg. Zelfs een pizza- en burgerbagel ontbreken niet op de kaart. Uiteraard vind je ook wat lichtere varianten met bijvoorbeeld cream cheese, gerookte zalm of homemade almond butter. Houd er overigens wel rekening mee dat het rond lunchtijd erg druk kan zijn. Mocht je wat later lunchen (net zoals wij, rond 15.00 uur) dan is de drukte wel voorbij. 

2. Koffiezaak Bluestone Lane

Naast een bezoek aan de Rockefeller Christmas Tree en het drukke Manhattan, wilden we tijdens deze trip ook graag de wijken Brooklyn en Williamsburg ontdekken. Gewoon om ons iets meer te wanen tussen de locals en de enorme december drukte wat te ontvluchten. Na een wandeling over de Brooklyn Bridge (aanrader!) was het tijd voor een pauze. Laat dit nou het eerste koffiezaakje zijn dat we troffen. Hier zit je gezellig, drink je heerlijke koffie en thee én kun je allerlei lekkere taartjes en (healty) snacks krijgen. De échte koffieliefhebber verlaat deze zaak met een zak koffie. Dit zaakje heeft namelijk een eigen merk (ook een leuke cadeautip). 

3. Café Mogador

Eenmaal in Williamsburg maakten we een korte stop bij het prachtige Hoxton Hotel. Toch besloten we een hapje te eten bij een kleiner zaakje iets verderop. Het heet Café Mogador en de keuken is Marokkaans georiënteerd, met onder andere tajine-gerechten. Daarnaast vind je er een uitgebreid brunch menu, waarop gerechten met ei natuurlijk niet ontbreken. Wees er wel op voorbereid dat het hier druk kan zijn. En een ding is zeker: je voelt je hier absoluut een local. Vergeet na afloop ook zeker niet rond te slenteren langs de leuke boetiekjes in deze wijk. 

Verder zijn: Joe & the Juice, Mighty Quinns BBQ en Dough (donuts!!) absoluut aanraders. 

Bron foto: Expedia

Deel dit artikel