Menu Sluiten

Hoe kan ik meer en dikker haar krijgen?

dikker haar

Op het cosmetische vlak zijn er best wel manieren om meer en dikker haar te krijgen:

  • Micro Hair Pigmentatie (MHP)
  • Overkammen
  • Haarvezels
  • Haar verdikkende shampoo en conditioner
  • Kleur haarspray

De meeste van deze producten zijn bedoeld om het contrast tussen een lichtere huid en een donkere haarkleur te verminderen, waardoor het haar dikker lijkt. Je kunt dat zien bij mensen met een van nature donkere huid. Als hun haar dunner wordt valt dat minder op.  Op iedere methode zal ik hier nader ingaan.

Micro Hair Pigmentatie (MHP)

De laatste tijd hoor en zie je nogal eens advertenties over de Micro-Haar Pigmentatie (MHP-behandeling). Door het aanbrengen van donkere stipjes op de hoofdhuid wordt gesuggereerd, dat die persoon niet kaal of kalend is, maar dat hij zijn haar bewust heeft afgeschoren. De behandeling wordt ook toegepast om dun(nend) haar dikker te laten lijken.

Toepassingen voor MHP

  • Kaal bovenhoofd of andere kale plekken
  • Het camoufleren van dun(nend) haar
  • Het camoufleren van littekens tussen de haren

Overkammen bij mannen

Bobby Charlton

Een manier die je tegenwoordig haast niet meer ziet. Sinds het helemaal kaal scheren breed is geaccepteerd kan iedere man met haaruitval weer recht vooruit kijken.

Ik kan mij nog herinneren dat er, jaren geleden, een Engelse voetballer was, Bobby Charlton, die altijd zijdelings over het veld liep. Later begreep ik dat hij een zogenaamd “overkam-haarmodel” had.

Donald Trump

Je krijgt dat door de scheiding in haar steeds lager tot net boven het oor te kammen. Dat haar laat je dan lang groeien en kam je dat over het kale deel van het hoofd. Bobby scoorde ook meer goals als hij wind tegen had. Met wind mee verwaaide zijn kapsel.

Donald Trump heeft ook zo’n kapsel waarbij het haar van alle kanten naar boven wordt gekamd. Een bus lak erover en klaar is kees. Er is zelfs in Amerika een patent verleend op de techniek van het kammen van zo’n kapsel. Dat patent zal Donald wel opgekocht hebben. Ik heb zo’n idee dat ik van zijn jaarlijkse kapperskosten ieder jaar een fijne cruise kan maken.

Haarvezels

Dat is voor mij een hoofdstuk apart, omdat ik bij de ontwikkeling daarvan jaren geleden betrokken ben geweest. Dat zit zo. Op een beurs in de Verenigde Staten hoorde ik een leuk verhaal over de filmindustrie.

Filmsterren worden niet kaal

Natuurlijk hadden ook filmsterren last van haaruitval, maar daar had de studiokapper wel een oplossing voor. Als er weer een nieuwe film op stapel stond, adviseerde hij de mannelijke acteurs om hun haar te laten groeien en dan vlak voor de eerste draaidag bij hem te komen voor een knipbeurt. De afgeknipte haren bewaarde hij dan om die na zijn werk op te knippen in heel kleine deeltjes. Op de eerste draaidag strooide hij die kleine deeltjes in de haren van de acteurs, die dan een veel vollere haardos kregen. Een beetje haarlak er over en klaar is kees.

Werkwijze

De haarvezels hebben een tweeledige werking.

  1. Door statische elektriciteit kleven de vezels aan het haar waardoor ze dikker worden,
  2. Bij donkere kleuren wordt de hoofdhuid wat donkerder, waardoor het contrast tussen een lichte huid en donker haar vermindert en daardoor de haardos voller lijkt.

De haarvezels worden in meerdere kleuren geleverd in een busje/ potje, vergelijkbaar met een peperbusje. Het aanbrengen is simpel. Op pas gewassen droog haar strooien in scheidingen die je in het haar trekt. Daarna in model kammen, wat haarlak en klaar is de behandeling. De vezels verwijder je weer met het wassen van de haren waarna je na het drogen de vezels weer opnieuw kan aanbrengen.

Verdikkende shampoo en conditioner

Voor deze producten zie je de laatste jaren ook veel reclame en alle grote merken hebben die producten. De werking is simpel.

Shampoo. Tijdens het wassen, na een bepaalde inwerktijd, vormt er zich een laagje met chemicaliën rond de individuele haren, waardoor ze wat dikker worden. Bij een volgende wasbeurt met een normale shampoo is dit effect verdwenen. Blijvend gebruiken dus, maar daar houden de fabrikanten wel van.

Conditioner is er in 2 soorten. Een conditioner die je na het intrekken weer uitspoelt en een conditioner die in het haar blijft. Het combineren van de shampoo en de conditioner verhoogt het effect.

Kleur hairspray

Dat is haarlak in de kleur van je eigen haar. Daarmee spuit je ook de hoofdhuid onder het dunne haar mee, waardoor het contrast tussen een lichtere hoofdhuid en een donkere haarkleur minder wordt en het haar dikker lijkt. Let op dat je daarmee ook niet je badkamer mee kleurt.

Deel dit artikel