Menu Sluiten

Het effect van bloemen in huis

Het effect van bloemen in huis

Bloemen

Zojuist hebben mijn dochter en ik bloemen gezaaid in onze tuin. Uiteraard zijn we erg benieuwd wat er gaat bloeien deze zomer. Het lijkt me zó leuk om bloemen uit eigen tuin in een vaas te kunnen zetten. 

Van vroeger herinner ik me nog dat mijn oma altijd bloemen in huis had staan. Hoe klein het vaasje soms ook was, als kind werd ik er al gelukkig van. Daar is waarschijnlijk mijn bloemen-liefde ontstaan. Al jaren probeer ik wekelijks een boeket in huis te halen. 

De kleuren, vormen en geuren brengen instant-happiness in je interieur. 

Hoe zou dit komen?

Natuur

Door een mooie verzameling bloemen in een vaas te zetten, haal je letterlijk buiten naar binnen. Wij mensen zijn gemaakt om in verbinding te staan met de natuur.  Bloemen geven ons een gevoel van buiten zijn. Het laat zien wat voor kunstwerken onze natuur te bieden heeft. Het zien en ervaren van deze schoonheid zorgt voor blijdschap en ontspanning. Het zijn natuurlijke sfeermakers. 

Betekenis

Niet alleen zijn er eindeloos veel soorten bloemen, ze hebben ook een symbolische waarde. Zowel de kleur als de soort bloem hebben hun eigen betekenis. Witte bloemen stralen bijvoorbeeld helderheid en eenvoud uit.  Roze bloemen brengen romantiek en tederheid. 

De roos staat voor geluk, liefde en vreugde. De lelie voor zuiverheid en de tulp voor faam en succes. Leuk om eens op te zoeken. Wanneer je een boeket geeft aan iemand, maak je het nog persoonlijker door het verhaal erachter. 

Gezondheid

Er zijn diverse studies en onderzoeken gaande naar het effect van bloemen op onze gezondheid. Zowel de geneeskracht als het psychologisch aspect worden hierbij onderzocht. Omdat ik me hier nog te weinig in heb verdiept, ga ik daar geen feiten over vrijgeven. Wel is het goed om eens te onderzoeken welke geneeskrachtige bloemen er bestaan, en hoe dit jou wellicht kan helpen. 

Hoe je een ideale bos bloemen samenstelt? 

Het selecteren van een mooie bloemen ervaar ik al als een feestje op zich. Meestal kies  ik zelf een aantal bloemen om vervolgens samen te voegen tot een geheel. Tegenwoordig zijn er ook diverse abonnementen beschikbaar, die het nog makkelijker maken om jouw interieur te voorzien van een afwisselend boeket. Perfectie bestaat ook in dit geval niet. Creëer vooral zelf iets wat bij jou past. De kracht van bloemen is groot, en eenvoudig te realiseren. Blijdschap gegarandeerd!

Recente artikels van Wendy Bloemendal (Meer lezen)
Deel dit artikel