Menu Sluiten

Een frisse start in je interieur

Een frisse start in je interieur

Stilte na de storm. Januari voelt voor mij altijd als een maand ergens ‘in between’, na de drukke feestmaand en net voordat de lente zich aandient. 

Het is de ideale periode om een frisse wind door je huis te laten waaien. De kerstboom en alle versiering weer de deur uit. De opruim ’flow’ is hier een feit.  

Hoewel in Nederland de winter zich nog wel laat zien in het begin van het jaar, begint bij mij toch het gevoel van voorjaar.  De neiging om de winterse spullen allemaal op te ruimen krijgt dan de overhand en een frisse start te maken. 

Hoewel ik niet persé van de voornemens ben, maar wel van doelen stellen, heb ik bedacht om dit jaar te gaan ‘ontspullen’. Dit kan in de breedste zin van het woord, van interieuraccessoires tot kleding. 

Inmiddels zijn we een paar weken bezig en het werkt verslavend, omdat er letterlijk ruimte, lucht en rust ontstaat. De opruimgoere Marie –“My dream is to organize the world”– Kondo heeft zich een weg in mij gevonden.  Zij heeft haar levenswerk gemaakt van het leren en inspireren hoe je letterlijk ‘opgeruimd’ door het leven gaat. 

Wees streng voor jezelf, en kijk welke spullen jou écht nog blij maken. De rest: weg. 

Bij ons in huis laat zich dat zien door de zware, winterse accessoires die ruimte maken voor lichte kussens en kleuren. De kledingkasten hebben een ware metamorfose ondergaan. De speelhoek heeft weer een update gehad. Een halve dag op zolder bivakkeren en dozen vol naar het goede doel brengen (of gewoon weg, als het echt niets meer is).  Resultaat: een schoonmaak door jouw huis en hoofd. 

Wees bewust van wat jij in je huis hebt staan en wat je aanschaft.  Een persoonlijk en bezield interieur maakt iedereen blij.  Het wil dus ook helemaal niet zeggen dat je niet regelmatig iets nieuws in je huis mag zetten. Blijf jezelf wel de vraag stellen of het van toegevoegde waarde is en duurzaam is. Dit kan je al in de juiste richting helpen. 

Zelf ben ik er ook nog lang niet, maar het begin is er. En een goed begin…

Recente artikels van Wendy Bloemendal (Meer lezen)
Deel dit artikel