Menu Sluiten

Déze vijf terrassen zijn echte #MustVisits deze zomer!

terras top5 GZNDenzo

Terrassen uitdaging

Nu ‘moet’ je natuurlijk helemaal niks, maar ik daag je uit: Bezoek ze alle vijf en laat weten wat je vindt! Zeg nu zelf, deze challenge is ietsje pietsje meer verleidelijk dan elke dag vijf minuten langer ‘planken’, of tien ‘pull ups’ meer 😉

Dus eigenlijk is het niet eens een challenge, het is meer een uitnodiging om volop te genieten. En, omdat ik de beroerdste niet ben, heb ik er ook nog bij gezet waarom ik ze zo fijn vind. Het ging wel (alwéér) gepaard met flink wat keuzestress, maar dat is een goed teken.

Top 5 terrassen in Nederland

Oké, daar gaan we, in willekeurige volgorde:

BREAKERS BEACH HOUSE IN NOORDWIJK

Aan het strand, leuke mensen, tóp eten, heerlijke wijnen, ook hele lekkere alcoholvrije dranken en als je nog niet naar huis wilt (heb ik zelf nogal eens ‘last’ van’) boek je één van de behaaglijke kamers in hotel Huis ter Duin waar Breakers onderdeel van is. Wat helemaal fijn is, is dat je hier, bij goed weer, ook in de herfst en winter kunt genieten.  Bovendien is het interieur van Breakers echt een plaatje.

KASTEEL TERWORM IN HEERLEN

Denk je eens in: Een heus kasteel, een gracht, en lommerrijk groen. Combineer dat met élke maand een culinaire themalunch en je snapt dat het hier genieten is. Komende maand zitten deze al vol, dus je moet er wel snel bij zijn. 

Enneh, ik ben niet de enige die enthousiast is: Misset Horeca heeft Kasteel TerWorm vorig jaar een eervolle 2e plaats gegeven in hun befaamde TerrasTop100! 

KEY WEST BEACH HOUSE IN UTRECHT

Niet per se het ‘fijnste of mooiste terras’, maar laten we wel wezen: Niet iedereen heeft het geluk om aan het strand te wonen, en ook mensen uit Utrecht willen graag dichtbij huis genieten van iets ‘strandterrasserigs’, dus daarom toch in de Top5. En van Tom Kha Kai tot een Black Angus Burger, ze hebben voor ieder wat wils.

SERRE IN AMSTERDAM

Serre vind je in het Okura Hotel, gewoon in De Pijp, in Amsterdam. Misschien niet het grootste of meest spectaculaire terras, maar het is puur genieten als de kersenbloesem in bloei staat en je daar een heerlijke Sancerre drinkt, terwijl je uitkijkt over het water en wacht op je Thaise visburger <- aanrader! 

RUST WAT IN BLARICUM

‘Genieten op niveau’, zou Jort Kelder zeggen 😉 Bosrijk, groen, een mooie grote vijver, rust, heerlijk eten, en je waant je in een heel andere omgeving. Simpelweg al jaren een fantastische plek!

UBUNTU IN ZANDVOORT

Ik probeer het te verbergen door ze niet allemaal onder elkaar te zetten, maar je hebt het vast al in de smiezen hè? Als het terras maar aan, of in de buurt van, het strand en de zee is. Ik zeg bewust niet “dan vind ik het al snel goed”, want daarmee doe ik deze beach terrassen écht te kort, maar meer dan in een restaurant, vind ik op een terras de omgeving heel belangrijk en bovendien ben ik gewoon gek op de kust. Ubuntu is dus ook zo’n plek. Hier kan ik de hele dag doorbrengen. Werkend, lezend, of simpelweg naar het water starend.

P.S: Pas bij Ubuntu wel goed op je eten…ik heb een complete tosti van een bord geplukt zien worden door een meeuw! 😉

Nou, dat waren ze alle vijf. Oké, zes. Ik heb er eentje extra bij gezet. Kun je nagaan wat een ellénde het zou zijn als ik een Top5 voor Europa zou moeten samenstellen.Dit lukt me al amper want ik realiseer me terdege dat ik heel veel plezante, knusse, gezellige plekjes vergeet, én een aantal provincies tekort doe. Zo kom ik praktisch nooit in Groningen en Friesland, en Zeeland is ook alweer een poosje geleden. Breda had ik nog wel even kunnen noemen. Dus by all means: Deel jouw favoriete terras hieronder. Kan ik er weer een paar toevoegen aan mijn lijstje van #MustVisits. Ik heb me al laten vertellen dat ik sowieso naar Badhuys op Vlieland moet ☺

Pssst… voor het terras op de foto moet je het vliegtuig in maar ik beloof je met hand op mijn hart dat het de moeite waard is: Shimmers on the Beach in Dubai. Daar klopt namelijk álles: De leuke mensen, het lekkere eten met Griekse touch, de wijnen, de mocktails, de baby-ananas gevuld met passievruchtijs, de lounge sets in het zand, en als aardbei op de taart (ik blief geen kersen) de zon…Wat wil een mens nog meer?

Deel dit artikel