Menu Sluiten

De stylist & de perfecte kerst

De stylist & de perfecte kerst

Als je het mij vraagt toch wel het allergrootste feest in de wereld: je huis kerstproof maken.

Maar waar te beginnen? Ik vind het af en toe zelfs lastig. Je wilt een zo’n gezellig mogelijk huis maar niet de hele decembermaand in een kermis thuiskomen. Daarom deel de handvatten die ik zelf gebruik voor een kerst huis dat in balans is. 

Denk van te voren na over je kerstboom

Mijn fout elk jaar: overenthousiast bij de kerstbomenstal een prachtige ‘middelgrote’ kerstboom uitzoeken. Na een halfuur sjouwen en een rug vol zweet zet ik de boom vol trots in de woonkamer. Oeps, toch iets groter dan ik dacht. 

Buiten lijkt alles kleiner, dus meet goed op welke hoogte perfect is voor jouw woonkamer (inclusief piek). Dan weet je zeker dat de boom niet te groot of klein is.

Verlichting

Absoluut het allerbelangrijkste wat er is als je je huis wilt versieren. Licht is cruciaal en gaat veel te vaak mis. Bij te wit licht krijg je hoofdpijn en als het te warm is wordt je hele huis geel en oranje. Kijk dus goed welk licht je hebt gekocht en verwerk het pas in de boom als je zeker weer dat het perfect is voor in huis.

Systeem

Bedenk van te voren waar jij je huis versierd wilt hebben en hoe je dit wilt aanpakken. Kerstversiering is hysterisch en dat is leuk! Maar keep it cool. Een ‘over de top’ boom is cool, maar niet als je alle stoelen aan tafel, de keuken, je slaapkamer en balkon ook hebt meegepakt. Bedenk waar je aan de slag gaat en hou je eraan.

Geur

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde, is geur heel belangrijk voor de sfeer in huis. Je hebt tegenwoordig zoveel lekkere kerstgeuren voor in huis en ik kan er niet blijer van worden. Mijn favoriet is Sapin de lumiere van Dyptique. 

Zoetigheid

Niet echt een tip maar wat mij toch wel het ultieme kerstgevoel geeft is al het lekkers wat je opeens in huis moét halen omdat het de tijd van het jaar is. Overal liggen kerstkoekjes, kransen, fruitschalen met marsepein en kerstbrood en ik vind het feest. Wat zo gezellig is aan al die zoetigheid in huis is, dat je vrienden en familie net even wat langer blijven hangen. Je kan mij niet gelukkiger maken.

Oh en mijn laatste en allerbeste tip. Alles is beter met kerstmuziek op. De Skyradio app met kersthits is al weken mijn guilty pleasure.

Liefs,

Demi

Deel dit artikel