Menu Sluiten

Bewegen is gezond!

Bewegen is gezond

De wekker gaat, we kleden ons aan en beginnen aan een nieuwe dag. We zitten aan tafel te ontbijten, gaan achter ons bureau zitten om te werken, of we gaan met de auto naar ons werk. Tijdens het werk gaan we achter ons bureau zitten eten en vervolgens gaan we met de auto weer naar huis.

We koken en gaan zitten eten om vervolgens lekker op de bank te kruipen met een boek of voor de tv.

Zitten is het nieuwe roken

Dit is een willekeurige dag die ik van veel mensen hoor. Eigenlijk zitten we dus bijna de hele dag. We verplaatsen ons zittend naar de volgende zit plek. Maar een hele dag zitten zonder voldoende beweging is niet goed voor ons lichaam. Ons lichaam is niet gemaakt om de hele dag alleen maar te zitten.

Het gezegde is niet voor niks “Zitten is het nieuwe roken”. Bewegen zorgt ervoor dat we ons metabolisme verhogen. We verbranden meer en hebben meer energie. Als we meer bewegen zijn we slanker, minder gestrest en hebben we een lagere bloeddruk en lager cholesterolgehalte.

Ons lichaam en geest heeft het nodig om elke dag minimaal een uur te bewegen. En dan heb ik het niet persé over de sportschool, maar gewoon de dagelijkse beweging.

Tips om meer te bewegen

Maar hoe kan je er dan voor zorgen dat je aan jouw dagelijkse beweging komt?

  • Neem vaker de fiets in plaats van de auto
  • Begin de dag met wat beweging. Dit kan zijn een wandeling of een lekker rondje op de fiets
  • Ga in je lunchpauze een blokje om. Naast dat bewegen gezond is, is het ook goed om even buiten te zijn voor frisse lucht
  • Als je ’s avonds altijd voor de tv zit, probeer dan vaker te kiezen voor een activiteit met beweging. Denk bijvoorbeeld aan een teamsport, rondje hardlopen, de sportschool of een stevige wandeling
  • Ga lekker tuinieren
  • Even flink je hele huis door voor een wekelijkse schoonmaak zorgt ook voor de nodige beweging

Hoeveel beweeg jij per dag? Kom jij aan je dagelijkse portie beweging?

Meer lezen

Volgende artikels interesseren je mogelijk ook:

Recente artikels van Marloes Jobse (Meer lezen)
Deel dit artikel