Menu Sluiten

Laat het beste van jezelf zien met de juiste fashion

fashion kleding

Daar stond ze. Midden op het podium. Spotlights on. Wat onzeker trekkend aan haar rok, net te strak, misschien iets te kort. Haar blouse bracht ook al niet het beste van haar naar voren. Ik hoorde haar stem trillen toen ze begon te praten en werd een beetje zenuwachtig met haar mee. Eerlijk gezegd: die eerste paar minuten hoorde ik haar verhaal niet eens, zo afgeleid was ik en ik weet zeker dat het niet alleen voor mij gold. Terwijl het een verhaal was dat gehoord mocht worden.

Mijn fashionhart vraagt zich dan direct af: waarom? Waarom trek je niet iets aan waarin je je fijn voelt, wat bij jou past én bij de gelegenheid? Dat scheelt zo ontzettend veel. Niet alleen bij presentaties trouwens, ook in het dagelijks leven. 

Punt 1:  Zelfvertrouwen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik me lekker en competent voel in wat ik aan heb, gaat alles net even wat gemakkelijker. Het geeft me een steuntje in de rug.

Punt 2. Geloofwaardigheid

Ik hoor het sommige van jullie bijna denken, het gaat toch om de inhoud? Maar het is zo ontzettend jammer als die inhoud vanwege de verpakking niet op waarde wordt geschat. Vergelijk het met een nieuw magazine. Al is de inhoud nog zo geweldig, als jij de cover – de verpakking – niet aansprekend vindt, koop je het blad niet. Zo simpel is het.

Laat alles zien wat je in je hebt

Als ik iemand zou moeten noemen die heel goed weet wat kleding doet, dan is het koningin Máxima. Ze steekt er bovenuit, maar blijft altijd benaderbaar. Charmant, zakelijk, vrouwelijk, maar niet té sexy. Bij haar lijkt het nooit een verkleedpartijtje. 

Voor het andere uiterste ga ik naar onze Oosterburen. Angela Merkel. Zij gaat voorbij aan haar vrouwelijkheid omdat ze wil standhouden in die mannelijk politieke Duitse cultuur. Daardoor lijkt ze afstandelijk en hard, terwijl ze dat niet is. Waarom zou je je vrouwelijke kwaliteiten wegmoffelen in je stijl van leidinggeven en ook in je kledingstijl? Nooit doen. Laat alles zien wat je in je bent. Dat maakt je geloofwaardig. 

Het nieuwe minimalisme

Onze tip van de dag: ga voor een kledingkast als het verse lasagnepakket van de Plus. Daarin zit precies wat je nodig hebt. Niet meer en niet minder. En soms iets extra’s erbij omdat je er zo blij van wordt. 

Koop dus niet in het wilde weg, op hol gebracht door dat ene leuke truitje in de uitverkoop en die broek die iedereen heeft dit seizoen. Denk er bewust over na hoe je jouw karakter én je professionaliteit kunt laten terugkomen in je garderobe. 

Welke zakelijke situaties ken je? Wat voor kleding is daarvoor nodig? Vervolgens ga je gericht op zoek. Vraag advies van mensen die er verstand van hebben en neem een voorbeeld aan vrouwen die je bewondert. Dat zorgt ervoor dat je jezelf in je beste versie kunt zijn, daar op dat podium. Dat de mensen nog beter horen wat je zegt, omdat zelfs je kleding het onderstreept. 

Deel dit artikel