Menu Sluiten

Beauty tips voor tijdens de wintersport

beauty tips wintersport

Wintersport

Als je naar de wintersport gaat moet je andere huidverzorging gebruiken dan in Nederland. De bergen zijn voor je huid een extreme omstandigheid: ijzige kou, ongefilterd zonlicht en grote overgangen van buiten naar binnen (après-ski). Het lijkt zo gezond, die rode wangen ’s avonds…maar je huid kan van zulke omstandigheden wel eens blijvende schade oplopen.
Als je wel een skipak aantrekt en je hoofd en handen bedekt, waarom zou je dan je huid wél blootstellen zonder maatregelen te nemen?

Voorbereiding

Bereid je huid dus goed voor en zorg dat hij soepel, goed gevoed en gehydrateerd is. Dat kun je doen door een voorbehandeling met maskers en een serie goede gezichtsmassages. Bescherm je huid met een volle crème en breng daaroverheen nog een zonnebescherming aan met een hoge SPF. Zorg dat je een kleine hoeveelheid altijd bij je hebt, want je moet regelmatig smeren op de piste. Veel merken hebben voor dat doel speciale kleine tubes, die je makkelijk in de zak van je skipak kunt doen.

Advies vragen

Vraag even advies welke producten geschikt voor je zijn; de goede crèmes voor dit doel kunnen niet bevriezen en bevatten dus minder vocht. Het aanvullen van de vochtbehoefte van je huid kun je ‘s nachts doen, gebruik daarvoor een product dat naast vocht inbrengend ook voedend is. Je huid neemt tijdens je slaap het beste de voedingstoffen op.
Je handen zullen ook te lijden hebben van de kou. Zorg daar goed voor, door ze voordat je naar buiten gaat handcrème te gebruiken. Voor de nacht is een zwaardere, herstellende crème geschikt.

Je lijf

De rest van je lichaam heeft ook extra verzorging nodig. De lucht in de bergen is veel droger dan bij ons. En je armen en benen zijn veel in beweging in kleding die je huid droog kan maken. Kledingstukken van tech-materiaal onttrekken vet en vocht aan je huid. Gebruik daarom bij het douchen een douche-olie en je zult merken hoeveel prettiger dat aanvoelt. Als dat nog niet genoeg is kun je nog aanvullen met een bodymilk. Of douche eens voordat je gaat slapen en gebruik over heel je lichaam een body Butter. Je staat gegarandeerd met een heerlijk verzorgd gevoel weer op. 

Hals und Beinbruch, zoals ze de Oosterrijkers zeggen. Veel smeren en HEEL blijven zeg ik!!


Recente artikels van Evelien Leijten (Meer lezen)
Deel dit artikel