Menu Sluiten

5 tips voor een georganiseerd én relaxed leven

tips van chirurg voor georganiseerd leven

Onze expert, chirurg Mirre de Noo geeft je tips over hoe je werk, gezin, sport, ambities en al die andere dingen die jij zo leuk vindt, combineert.

‘Mensen vragen regelmatig of ik het niet zwaar vind; chirurg zijn en een druk gezinsleven hebben? Het antwoord daarop is nee. Meestal dan…want wat ik wel taai vind, is laat thuis komen na een lange werkdag en dan nog moeten koken. Jengelende kinderen, die ook moe zijn. En als klap op de vuurpijl nog een ouderavond die 1 week vantevoren is aangekondigd terwijl dat wetenschappelijke artikel al avonden ligt te wachten op een correctie – of die blog 😉

Nu ben ik ben een perfectionist. Ik hou van een strakke organisatie van mijn leven. Dat is voor mij een manier om rust te hebben en me vol focus op mijn werk te kunnen richten. Ik denk dat ik wel meer dan 20 boeken heb verslonden over hoe je het gezinsleven zo goed mogelijk kan organiseren. Dat heeft mij geholpen om mijn tijd efficiënt in te delen, zeker omdat ik ook nog andere interesses en ambities heb.

Dit zijn mijn 5 beste tips voor een relaxed en georganiseerd bestaan:

  1. Benoem je belangrijkste rollen en doelstellingen. Richt je leven daarop in. Voor mij is mijn gezin het allerbelangrijkste, maar mijn werk als chirurg komt ook dichtbij. EN ik ben ook nog partner, dochter, zus, vriendin. Denk er over na, wat en wie hebben voor jou prioriteit?
  2. Plan je week vooruit. Maak het inzichtelijk. Oppas, sport, pianoles, partijtjes: schrijf het op zodat je een overzicht krijgt. Alles wat je heb vastgelegd, op papier of digitaal, maakt je hoofd leger.
  3. Cluster je bezigheden. Ik doe maximaal 1 a 2 keer in de week boodschappen. Dat vraagt om wat meer voorbereiding. Dus voordat ik naar de supermarkt ga, bedenk ik welke maaltijden ik wil maken. Daarbij let ik op de tijdsduur en die pas ik aan de drukte van de dag. Dus geen ingewikkelde maaltijden als iedereen laat thuiskomt of er gesport mag worden in de avond.
  4. Besteed taken uit! Hulp in de huishouding of je (schoon)moeder die strijkt…in de tijd die je overhoudt, kan jij iets doen waar je energie van krijgt. Dan kan je opladen en dat is nodig voor de juiste balans. Echt!
  5. Enjoy life! Je weet nooit hoe lang het duurt, dus geniet van elke dag.’

Wil jij elke week als eerste de nieuwe blogs en tips van onze experts in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze updates! 

Deel dit artikel