Menu Sluiten

Interview met Saskia van Wolferen

Business Women Nederland

Hoe stel jij je zelf op een netwerkevent voor?

Het is denk ik mijn geluk dat ik met BWNL een redelijke naamsbekendheid heb opgebouwd en dat ik dus kan zeggen: “Mijn naam is Saskia, van Business Women Nederland”. Soms kennen mensen het nog niet, wat betekent dat er een soort mini-pitch volgt, waarin ik vertel dat BWNL een platform voor vrouwelijke ondernemers is en dat ik vrouwelijke ondernemers de mogelijkheid bied om zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen.

Wat is jouw ambitie?

Het is mijn ambitie om van Business Women Nederland een platform voor vrouwelijke ondernemers te maken met dezelfde naamsbekendheid als bijvoorbeeld de Linda. De online community voor vrouwelijke ondernemers groeit elke dag, en ik wil deze groei zo blijven doorzetten om zo een zo groot mogelijk podium te kunnen bieden aan deze vrouwen.

Sinds twee maanden bestaat het BWNL Club Magazine, een gratis magazine dat via de website te lezen is. Een droom die uitkwam, al sinds het starten van BWNL roep ik dat ik een magazine wil. Het volgende project is om de online community naar offline gezelligheid te brengen, samen met Merle Mudde organiseer ik op 7 oktober het BWNL Business Inspiration Event.

Maar ik houd me met meerdere projecten bezig; op mijn persoonlijke website bied ik nu al een online leeromgeving die zich richt op het bouwen van communities op Instagram en in de toekomst wil ik meer op het gebied van strategisch advies gaan doen. Daarnaast wil ik een passief inkomen gaan creëren door het opzetten van een aantal (deels) geautomatiseerde websites. Want, waarom zou je maar één ding moeten doen?

Noem 3 vrouwelijke rolmodellen; 1 in je privé-sfeer, 1 in je zakelijke netwerk en 1 bekende vrouw.

Mijn moeder is mijn rolmodel. Elk jaar dat ik ouder word besef ik me dat ik meer en meer op haar ga lijken. Ik hoor mezelf regelmatig exact dezelfde dingen zeggen, dat is soms best grappig. Mijn zakelijke rolmodel is Merle Mudde. Ik vind het super hoe zij het taboe doorbreekt voor vrouwelijke ondernemers die zich met meer dan één project willen bezighouden. Daarnaast is ze megadoortastend en vind ik haar manier van ondernemen bewonderenswaardig. In de Amerikaanse politiek zetelt sinds dit jaar Alexandria Ocasia-Cortez als democraat in het Huis van Afgevaardigden. Haar manier waarop ze de gevestigde orde aan de tand voelt vind ik echt geniaal omdat ik van mezelf vind dat ik ook vaker voor mijn mening op mag komen en niet zomaar hoef te accepteren dat dingen nou eenmaal op een bepaalde manier gebeuren.

Hoe ziet jouw perfecte werkdag eruit?

Wij staan hier om 6:00 op. Dan starten we met een verse cappuccino en heb ik een focusuurtje achter de laptop. Daarna ga ik even aan de slag met het huishuiden zodat de belangrijkste dingen meteen al gedaan zijn. Vervolgens kan ik in alle rust verder werken en zie ik wat ik wel en niet gedaan krijg.

Hoe belangrijk is gezondheid voor jou?

Ik leid een actief leven dus gezondheid is heel belangrijk voor me. Daarom zorg ik ervoor dat ik op tijd me-time inplan en sport ik vaak. Sporten in een sportschool is echter niet echt iets voor mij; wekelijks vind je me op de manege voor een paardrijles. Daarnaast houd ik van baantjes zwemmen en probeer ik dit regelmatig te doen.

Heb je vanwege je werk wel eens je gezondheid verwaarloosd?

Het afgelopen jaar ben ik echt aan het start-uppen geweest en heb ik soms veel van mezelf gevraagd, waardoor ik niet meer de tijd had om een moment rust te pakken. Nu het concept van BWNL staat ben ik me meer aan het richten op de continuïteit van mijn onderneming en ben ik me er bewust van dat ik niet meer alles alleen moet doen.

Welk advies had jij graag 10 jaar geleden gekregen van een andere vrouw?

Mijn enorme hoeveelheid creativiteit heeft er vaak voor gezorgd dat ik ergens aan begon en het vervolgens niet afmaakte. Hier baalde ik dan vervolgens enorm van. Heel lang ben ik zoekende geweest naar mijn plek in deze wereld. Als iemand dat maar had herkend en mij hierin wat had begeleid dan was mijn pad misschien wat makkelijker geweest. Pas in het afgelopen jaar zijn alle puzzelstukjes op hun plek geland met het besef dat ik echt een multi-passionate ondernemer ben.

Hoe combineer jij je bedrijf met je gezin?

Één van de dingen die mij enorm heeft aangetrokken tot het ondernemerschap is de vrijheid om mijn tijd zelf in te delen. Mijn vriend werkt full-time en dan is het handig als ik wat flexibeler kan werken. Tegenwoordig geef ik mezelf een maximaal aantal uren dat ik mag werken op een dag. En vervolgens kijk ik hoe de dag verloopt en wat ik gedaan krijg.

Wat trekt jou aan in het gedachtengoed van GZNDenzo?

Ik vind de diversiteit aan artikelen op de website heel leuk. Alles heeft een centraal onderwerp: gezondheid. Tegelijkertijd omvat gezondheid zo veel dat er een heleboel over te schrijven valt.

Wat gaan we nog allemaal van jou lezen en zien? Bij GZNDenzo en daarbuiten?

Het lijkt me leuk om een keer een artikel aan te leveren voor GZNDenzo! Daarbuiten schrijf ik regelmatig blogs en neem ik je via Instagram Stories mee in mijn ondernemersverhaal. Geheimpje: ik ben bezig met een podcast voor BWNL J.

Deel dit artikel